Balesetveszély

2019.03.02. 07:05

Kétmillió autót hív vissza javításra a Subaru

A japán autógyár világszerte 2,27 millió autót hív vissza szervizekbe javításra a féklámpakapcsoló meghibásodásának megelőzésére – derül ki az autógyár által a tokiói közlekedési minisztériumnak benyújtott közleményből.

Staff checks Subaru's car collision test, at its factory in Tokyo, Japan October 30, 2017. Subaru is latest big Japanese company to admit mistake Company recalls 255, 000 vehicles wrongly inspected. (Photo by Hitoshi Yamada/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Hitoshi Yamada

A visszahívási akció a 2008 szeptembere és 2017 márciusa között készült Subaru Forester és Impreza modellekre vonatkozik.

A közlemény szerint tisztítószerek és kozmetikai cikkek kipárolgásai a jármű elektromos rendszerének a korrózióját okozhatják, ami esetenként a féklámpa kapcsolásának elmaradásához vezethet, egyúttal problémát okozhat a motor indításakor is.

A Subaru mintegy 1400 olyan esetről számolt be, amikor a féklámpakapcsoló meghibásodott Japánban, hangsúlyozva, hogy a hibák nem okoztak balesetet.

Tavaly a Subaru 1,07 millió gépkocsit értékesített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!