Krimi

2021.07.15. 08:13

Tragédia! Összeomlott több ház, sokan eltűntek a heves esőzések után

Heves esőzés és árvíz miatt összeomlott több ház a németországi Schuld településen csütörtökön kora reggel, sokan eltűntek.

14 July 2021, Rhineland-Palatinate, Ahrbrück: Firefighters secure a residential building with sandbags against a swelling stream. The German Weather Service (DWD) announced for Wednesday afternoon until Thursday night partly strong thunderstorms and heavy rain in the north and west of Rhineland-Palatinate. Photo: Thomas Frey/dpa (Photo by THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Südwestrundfunk regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az ország nyugati részén, Bonn térségében fekvő kistelepülésen hat épület omlott össze, és további 25 rogyadozik.

Nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni. A helyzet átláthatatlan – mondta egy rendőrségi szóvivő.

A napok óta tartó heves esőzés a térségben sokhelyütt katasztrófát okozott. Árvíz pusztít a többi között Düsseldorfban és Wuppertalban. Egy tűzoltó szerdán, egy másik csütörtök éjjel meghalt a mentési munkálatokban.

Borítókép: tűzoltók dolgoznak a németországi Ahrbrück településen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!