Krimi

2023.09.18. 05:00

A börgöndihez kísértetiesen hasonló légibaleset történt: egy ötéves kislány meghalt (videó)

Egy olasz akrobata pilótacsapat bemutatóra készült, amikor az egyik gépük lezuhant.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: BARANOV OLEKSANDR

Lezuhant az olasz Frecce Tricolori akrobatikus légicsapat egyik repülőgépe szombaton Torino mellett gyakorlórepülés közben. A gép vagy annak részei a jelentések szerint egy családot szállító autónak csapódtak, és megöltek egy ötéves kislányt.

Egy kilencéves gyermeket és a szülőket égési sérülésekkel kezelték az ANSA olasz hírügynökség szerint. A pilóta katapultált, és állítólag ő is égési sérüléseket szenvedett – írja cikkében a Mandiner.

A balesetről készült videón kilenc repülőgép látható két szoros V alakzatban, mielőtt az egyik gép a többi alá süllyed, és lezuhan, tűzgolyót küldve a levegőbe. A videón látható, ahogy a pilóta röviddel a becsapódás előtt ejtőernyővel katapultál egy kerítéssel elkerített repülőtéren belül.

A baleset állítólag a torinói Caselle repülőtérről való felszállás után történt, az északi iparváros közelében.

A Frecce Tricolori Olaszország első számú akrobata pilótacsapata, az olasz légierő része. Jellemzően nemzeti jelentőségű eseményeken hajtanak végre drámai átrepüléseket, és az olasz zászlót idéző piros, zöld és fehér füstcsíkokat hagynak maguk után. Az alakulat vasárnap bemutatóra készült, amely az olasz légierő 100. évfordulója alkalmából tartott események része volt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!