új tető, új pályák

2017.08.15. 15:56

Felújítják a wimbledoni teniszlétesítményt

Százhetvenöt millió fontból (58,36 milliárd forintból) fejlesztik a wimbledoni teniszbajnokság helyszínét, az All England Tennis Clubot.

A munkálatok részeként 71 millió fontból (23,7 milliárd forintból) építenek behúzható tetőt a második számú stadion, az 1-es pálya fölé. A centerpályát már 2009-re befedhetővé tették a gyakori esőzések miatt, az 1-es pálya behúzható teteje 2019-re készül el.

A felújítási tervek között szerepel a füves pályás bajnokságra érkező játékosokat és a sajtó munkatársait egyaránt kiszolgáló Millennium Building rendbe hozatala, valamint új salak- és fedett keménypályák építése is.

A létesítménynek minden bizonnyal nem lesznek nehézségei a 175 millió fontos hitel visszafizetésével. Az HSBC bankkal kötött megállapodás 2023. július 31-én jár le.

Az All England Tennis Club öt év alatt 125 millió font (41,7 milliárd forint) bevételre számít csak a legjobb jegyek eladásából. Az úgynevezett „debenture seats” kifejezés a center- és az 1-es pálya legjobb helyeit jelöli. Egész napra érvényesek, tulajdonosaik a külső pályákat is látogathatják velük és ezek az egyedüliek, amelyeket már a torna kezdete előtt meg lehet vásárolni.

A teniszklub nagyszabású fejlesztésének első szakasza 2015-ben zárult le annak a 75 millió fontos hitelnek a visszafizetésével, amelyből többek között befedhetővé tették a centerpályát.

A következő, 132. wimbledoni teniszbajnokságot 2018. július 2. és 15. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!