Bajnokok Ligája

2017.08.14. 12:09

Három magyar légiós csapata lehet főtáblás

Három magyar labdarúgó, Kleinheisler László, Korhut Mihály és Szalai Ádám csapata küzd a héten a labdarúgó Bajnokok Ligájában selejtezőjének utolsó fordulójában a csoportkörbe jutásért.

A párharcok első felvonásán a Szalait foglalkoztató német Hoffenheim kedden a Liverpoolt fogadja, mindkét együttes most kapcsolódik be a sorozatba.

A magyar támadó – aki az előző szezonban 23 tétmeccsen nyolc gólt szerzett, és az őszi idénnyel ellentétben tavasszal állandó játéklehetőséget kapott – sérüléssel bajlódik, kihagyta csapata szombati mérkőzését a Német Kupa első fordulójában.

Az angoloknak is van magyar légiósuk, azonban a kapus Bogdán Ádám térdsérülését követően még mindig rehabilitációs munkát végez, de valószínű egészségesen sem lenne tagja a liverpooli keretnek.

A két klubhoz hasonlóan a nem bajnoki ágon ebben a körben csatlakozik a még versenyben lévő riválisokhoz a Napoli, a Sporting Lisboa, valamint a Sevilla.

Korhut Mihály együttese, az izraeli Hapoel Beer-Seva, valamint a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató kazah Asztana már két-két akadályt vett sikerrel BL-selejtezőben, előbbi a második körben a Budapest Honvédot ejtette ki. A két magyar labdarúgó csapatuk mind a négy eddigi összecsapásán kezdő volt, Kleinheislernek van egy gólpassza. A Hapoel Beer-Seva a szlovén Maribor, az Asztana pedig a skót Celtic Glasgow ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

A párharcok első meccseit augusztus kedden és szerdán rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A selejtező negyedik fordulójának győztesei a BL, míg vesztesei az Európa Liga főtáblájára kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!