bonyolult ügy

2017.08.02. 16:27

A liga szabhat gátat az üzletnek?

Mint közismert, Neymar bejelentette távozást barcelonai csapattársainak, a klub pedig felmentette az edzések látogatása alól. Úgy tűnik, a katalán gárda vezetősége nem áll az átigazolás útjába, amennyiben a PSG kifizeti a játékos 222 millió eurós kivásárlási árát, nem úgy a La Liga elnöke.

Javier Tabas, a spanyol labdarúgóliga (La Liga) elnöke úgy gondolja, nem hagyja annyiban a dolgot, és nem engedélyezi az üzlet megköttetését, sőt, az UEFA-nál és az Európai Uniónál is feljelenti a párizsiakat, amiért megszegik a pénzügyi fair playt – olvasható a nemzetisport.hu oldalán.

„A PSG szempontjából egyértelmű a pénzügyi doppingolás, amelyet állami segítséggel hajt végre – mondta Javier Tabas az As-nek. – Nagyobb kereskedelmi bevétellel rendelkezik, mint a Real Madrid vagy a Manchester United, ezek szerint a márkájának nagyobb az értéke... Ez nyilvánvalóan lehetetlen.”

„A probléma az, hogy Neymart olyan államilag támogatott klub veszi át, amelynek nem minden bevétele ellenőrizhető. Ha a katari szponzoroktól származó pénzösszeg sem teljesen ismert, akkor egyértelműen csalás történik – folytatta a sportvezető. – Honnan van annyi pénze egy francia klubnak úgy, hogy a jövedelemadó mértéke 75%? Az ilyen klubokat meg kell állítani, mert nem csak a spanyol bajnokságra, hanem az egész futballra veszélyesek!”

Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a brazil támadó hiába került közelebb az átigazoláshoz, az ügy csak tovább bonyolódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!