spanyol Szuperkupa

2017.08.14. 14:25

A párharc még nem ért véget

Zinédine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője csak Cristiano Ronaldo kiállítása miatt bosszús a spanyol Szuperkupa első mérkőzését követően, amelyen együttese 3-1-re nyert a Barcelona vendégeként.

„Nagyszerűen játszottunk. Ami bosszantó számomra, az Cristiano kiállítása” – mondta Zidane, aki szerint a négyszeres aranylabdás portugállal szemben elkövetett szabálytalanság talán valóban nem ért büntetőt, de a műesésért kiosztott második sárga lapot „kicsit erősnek” tartja.

„Boldogok vagyunk, de a párharc nem ért véget” – utalt a francia szakember a madridi visszavágóra, amelyet szerdán 23 órától rendeznek a Santiago Bernabéu stadionban.

A Barcelona kispadján tétmérkőzésen ezzel a vereséggel mutatkozott be Ernesto Valverde.

„Nem szeretünk veszíteni, különösen a Real Madrid ellen, és különösen egy trófeáért vívott összecsapáson” – nyilatkozta Valverde. A Barcelona edzője szerint „fájdalmat okozott” nekik a kétgólos hazai vereség, de „össze kell fogniuk”, hogy felkészüljenek a következő mérkőzésre, ami a Szuperkupa második, egyben záró felvonása lesz.

Sergio Busquets, a Barcelona válogatott középpályása Valverdénél konkrétabban vonta le a találkozó tanulságait: „a csapatot meg kell újítani, és kétség sem férhet ahhoz, hogy új játékosokat kell igazolnunk”.

(Borítókép: MTI / EPA / Vaszil Donev)

Ezek is érdekelhetik