sima siker

2017.09.02. 22:55

VB-selejtezők: Esélye sem volt az olasz válogatottnak Madridban

Isco kettő és Morata egy találatával 3–0-s győzelmet aratott a spanyol labdarúgó-válogatott Olaszország ellen Madridban a világbajnoki selejtezők G csoportjában, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Mi sem bizonyítja jobban a spanyol futball újkori gazdagságát, hogy az olaszok elleni vérbeli déli rangadó előtt a legtöbbet Marco Asensióról és Iscóról beszéltek: a két játékos alaphelyzetben nem kezdő a Real Madridban, de előbbit valósággal bekiabálták a szurkolók és a szakértők a nemzeti csapat kezdőjébe, utóbbi meg középcsatárként szerepelt – Álvaro Morata helyett, akiért nemrégiben hatvankétmillió eurót adott a Chelsea, bőséges bónuszígérvényekkel, hogy a Real Madrid kispadjának gyakori melegítése helyett Diego Costa utódja legyen Londonban.

Isco kettő és Morata egy találatával 3–0-s győzelmet aratott a spanyol labdarúgó-válogatott Olaszország ellen Madridban a világbajnoki selejtezők G csoportjában, és nagy lépést tett a továbbjutás felé – írja a Nemzeti Sport.

Asensio parádés cselekkel hálálta meg a közbizalmat, de mégis Isco volt a főszereplő, az első félidőben kétszer is bevette a 16-os elől Gianluigi Buffon kapuját, előbb szabadrúgásból (1–0), majd Marco Verratti kicselezése után (2–0).

Egy nagy helyzete a vendégeknek is akadt, ám David de Gea elérte a léc alatt Andrea Belotti fejesét. Az olaszok egyáltalán nem álltak be védekezni, a klasszikus 4–4–2-ben álltak ki, Belotti mellett Ciro Immobile csatárkodott, a középpályán pedig Antonio Candreva és Lorenzo Insigne próbált meg váratlant húzni.

A kisebbik helyzet Immobile nevéhez fűződik, de lövését blokkolta a 16-oson belül Isco...

Jobban kezdtek az olaszok a pihenő után, de Candreva elpuskázta (és akkor még finoman fogalmaztunk) ordító gólszerzési lehetőségét, Belotti közelről a léc fölé fejelt. Ijedtében gyorsan visszatért a házigazda a tiki-takához, Gian Piero Ventura pedig beküldte az Éder, Federico Bernardeschi kettőst, hazai kollégája erre egy Andrés Iniesta, Álvaro Morata cserével válaszolt.

Utóbbi el is döntötte a mérkőzést, a léc alá vágva a szélsőnek felcsapó Sergio Ramos tökéletes centerezését: 3–0, tovább menetel a Julen Lopetegui-had.

A végén beállt még David Villa, aki nem szerezte meg a hatvanadik válogatottbeli gólját, de a spanyolok immáron hatvan világbajnoki selejtező mérkőzés óta veretlenek, az utolsó tizenegyből tízet ráadásul meg is nyertek.

És ismét vb-arany-esélyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!