vb-2018

2018.05.31. 11:23

Már most figyelmeztették a német huligánokat

Az orosz labdarúgást övező erőszak miatt óva intette a világbajnokságra utazó német huligánokat az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség.

FRANCE, Marseille: This picture taken on July 7, 2017 in Marseille shows German supporters celebrating. World champions Germany host France in Cologne on November 14, 2017. Cologne will be on red alert, as a third of the tickets for the match at the Rhein-Energie-Stadium have not been sold and a ring of security will be thrown around the ground. - Gerard Bottino

Forrás: AFP PHOTO/CrowdSpark

Fotó: Gerard Bottino

„A kelet-európai huligánok teljesen más kategóriába esnek, és rendkívül erőszakosak. A pirotechnikai eszközöket például súlyuknál fogva apró kézigránátként is használják” – mondta a Rheinische Post napilapnak Erich Rettinghaus, a német rendőrök szakszervezetének körzeti vezetője.

Az újság értesülése szerint a hatóságok

105 nyilvántartott garázdát figyelmeztettek, hét személytől pedig megtagadták a kiutazást a vb-re.

Szakértői vélemények szerint a június 14-én kezdődő vb-n nem várhatók olyan utcai rendbontások az orosz ultrák részéről, mint a 2016-os franciaországi Eb-n, mivel a rendőrség szigorúan fellép majd a huligánokkal szemben.

Borítókép: AFP PHOTO / CrowdSpark / Gerard Bottino

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!