már jövőre

2018.12.07. 10:33

Változnak a jégkorong szabályai a vébéken

Más lesz a hosszabbítás és a büntetők kiosztásának rendje is.

Budapest, 2018. április 28. Magosi Bálint (k), valamint a brit Ben Bowns (b) és Robert Lachowicz a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Nagy-Britannia mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) döntése értelmében a jövőben megváltozik a hosszabbítások formája a világbajnokságon, a módosítás már a májusi, szlovákiai tornán érvényben lesz.

A csoportmérkőzések során öt perc lesz a ráadás úgy, hogy három játékos küzd három ellen, majd ha nincs döntés, következnek a büntetők. A negyed- és elődöntőkben, valamint a bronzmeccsen egyenlő állásnál tízperces hosszabbítás következik, majd jöhet a szétlövés, az aranyéremről azonban biztosan nem büntetők döntenek majd.

A fináléban – ugyancsak három a három ellen – húsz perc lesz a hosszabbítás, és az első gólig tart a küzdelem (hirtelen halál). Ha nincs találat, újabb húsz perc következik egészen addig, amíg nem születik gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!