hertha bsc

2019.02.04. 15:40

A klubmenedzser picit odaszúrt Dárdaiéknak

Michael Preetz klubmenedzser azt szeretné, ha a tavaszi szezonban a Hertha BSC labdarúgócsapata fejlődést mutatna. Ugyanezt várja a magyar vezetőedzőtől, Dárdai Páltól is.

Pal DARDAI, coach (Hertha BSC), single image, single cut motif, half figure, half figure. Soccer 1. Bundesliga, 18.matchday, matchday18, 1.FC Nuremberg (N) - Hertha BSC Berlin (B) 1-3, on 20/01/2019 in Nuernberg / Germany. MAX MORLOCK STADIUM. DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPH AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI VIDEO. | usage worldwide

Fotó: Picture-Alliance/AFP

„Nem akarom, hogy beletörődjünk abba: ahogy a korábbi években, úgy most is gyengébb teljesítményt nyújtunk majd a bajnokság második felében” – mondta a Kicker című sportlapnak Preetz.

„Időközben már jobb a csapatunk, és egy jobb csapattal más célokat is el lehet érni. És itt nem elsősorban a tabellán elfoglalt helyezésre gondolok, hanem a fejlődésre”

- fogalmazott. A berlini együttes jelenleg a kilencedik helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

A menedzser a trénertől, Dárdai Páltól is előrelépést vár.

„Pál együtt fejlődik a csapattal és kell is, hogy ez így legyen. Még mindig fiatal edzőnek számít, aki már négy éve a posztján van. Figyelemreméltó szám” – mondta a 42 éves magyar szakemberről Preetz, aki szerint a legfontosabb az, hogy mindig jelen legyen a megújulás képessége.

Hozzátette: amíg látható a fejlődés, számára fontos a folytonosság a trénerposzton.

„Az előrelépés érdekében azonban néha vitázni is kell”

- mondta ugyanakkor, és elárulta, hogy Dárdaival gyakran különbözik a véleményük, de ezt nem a nyilvánosság előtt oldják meg.

„Sokszor vitázunk, de nyílt véleménycsere nélkül nincs fejlődés”

- mondta a klubmenedzser.

A Hertha BSC szerdán játssza következő mérkőzését, a Német Kupa nyolcaddöntőjében a Bayern Münchent fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!