kollégák véleménye

2019.05.15. 13:45

Kloppot és Guardiolát is maga mögé utasította Anglia legjobb edzője

Chris Wildert, a Sheffield United trénerét választották a kollégái az év labdarúgóedzőjének Angliában.

London, England. 29 Sept, 2018 Chris Wilder manager of Sheffield United during Sky Bet Championship match between Millwall and Sheffield United at The Den Ground, London. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Action Foto Sport

Fotó: NurPhoto

Wilder azzal érdemelte ki az elismerést, hogy

csapatával második lett a Championshipben, és ezzel feljutott az élvonalba.

A ligaedzők szervezetének (LMA) szavazásán ebben a kategóriában a szűkített listán szerepelt még a katalán Pep Guardiola, a Premier League-győztes Manchester City vezetőedzője, a Liverpoolt Bajnokok Ligája-döntőbe vezető német Jürgen Klopp, valamint az ugyancsak német Daniel Farke, aki a Norwich Cityvel az élen végzett a másodosztályban.

A címmel járó díjat – a Sir Alex Ferguson Kupát – maga Ferguson, a Manchester United legendás vezetőedzője és Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya nyújtotta át a győztesnek a keddi gálavacsorán.

„Hihetetlen, hogy a kollégák engem választottak, én kaptam ezt a díjat. Megkoronázza az idényt, amely számomra és a Sheffield Unitednél mindenki számára hihetetlen volt”

- mondta a győztes tréner.

Howard Wilkinson, az LMA elnöke méltatta őt, úgy fogalmazott:

Wilder az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztette magát és ennek eredményeként eljutott a futballpiramis csúcsára.

Chris Wilder négy év alatt két csapattal háromszor végzett feljutást érő helyen a bajnokság különböző szintjein.

A Premier League edzője címet Guardiola nyerte. Ezen a szűkített listán helyet kapott még Klopp, valamint a Tottenham Hotspurrel ugyancsak BL-döntőbe jutott Mauricio Pochettino, továbbá Nuno Espirito Santo, aki az újonc Wolverhampton Wanderersszel hetedik lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!