vád

2019.06.04. 10:38

Még a Copa América előtt tanúskodnia kell Neymarnak

A brazil focista a bíróság szerint megsértette annak a nőnek a magánszféráját, aki erőszakkal vádolta.

Forrás: AFP

Fotó: Mauro PIMENTEL

A hatóságok hétfőn keresték fel a Paris Saint-Germain csatárát a hazai rendezésű kontinenstornára készülő válogatott teresopolisi edzőtáborában, és idézést adtak át neki. Ennek értelmében a jövő héten kell megjelennie tanúvallomást tenni Rio de Janeiróban.

A brazil szövetség azt kérte a hatóságoktól, hogy a 27 éves játékos meghallgatását halasszák el a jövő pénteken rajtoló Copa América utánra.

Egy fiatal nő azzal vádolta meg Neymart, hogy májusban ittasan és erőszakosan szexre kényszerítette őt Párizsban. A futballista visszautasította a vádat, és válaszul Instagram-oldalán részleteket tett közzé kettejük internetes csevegéséből, illetve fotókat is publikált a nőről. Ezzel a brazil rendőrség szerint megsértette annak magánszféráját, ezért kell bíróság elé állnia.

A megerőszakolás ügyében egy másik ítélőszék is vizsgálódik Sao Paulóban.

A brazil válogatott – amely 2007 óta nem nyert Copát – az idei kiírás egyik favoritjaként a jövő pénteki nyitómérkőzésen Bolíviával találkozik, majd Venezuelával és Peruval csap össze csoportjában.

Forrás: MTI

Borítókép: Neymar 2019. június 1-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!