balhé

2019.10.08. 15:30

Felfüggesztették az NBA-közvetítéseket Kínában

A Houston Rockets igazgatójának Hongkongot támogató bejegyzése miatt a kínai állami televízió (CCTV) nem sugározza az előszezonos meccseket.

Daryl Morey néhány napja twitteres közösségi oldalára egy képet tett ki ezzel az aláírással: Harcoljatok a szabadságért, álljatok ki Hongkong mellett. Adam Silver NBA-főigazgató nem sokkal később kiállt a klubigazgató mellett.

Válaszul a CCTV kedden közölte, hogy nem sugározza élőben az NBA felkészülési meccseit, amelyeket milliók néznek a tévében. A Kínai Kosárlabda Szövetség azt tudatta, hogy beszünteti az együttműködést a Rocketsszel. Legújabb fejleményként pedig a Vivo kínai mobiltelefongyártó jelentette be, hogy felfüggeszti a kooperációt az NBA-vel, a vállalat az egyik kiemelt szponzora azoknak az előszezonos mérkőzéseknek, amelyeket a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets vív a héten Sanghajban és Sencsenben.

A Kínához tartozó, de nagyfokú önállóságot élvező Hongkongban áprilisban kezdődött a tüntetéshullám, a demonstrálók eleinte a kiadatási törvény módosítása ellen tiltakoztak, majd a tömeges felvonulások demokratikus reformokat követelő, az erősödő pekingi befolyást elutasító és a kormányzó távozását követelő tiltakozásokká nőtték ki magukat. A tüntetések gyakran erőszakba torkollottak, komoly forgalmi fennakadásokat és súlyos gazdasági károkat okozva a metropolisznak. A rendszer bírálói attól tartanak, hogy a kormányzó emiatt rendkívüli intézkedéseket hoz, és kérni fogja a kínai hadsereg beavatkozását.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!