Járvány

2020.06.30. 16:36

A szerb kormányfő megvédte Djokovicot

Ana Brnabic szerb miniszterelnök szerint nem Novak Djokovicot, hanem a szerb kormányt terheli a felelősség azért, hogy a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour-sorozatán a résztvevők közül többen – így maga a világelső főszervező, Djokovic is – elkapták a koronavírust.

A file photo shows Novak Djokovic of Serbia hits a ball against John Millman of Austria during the final of the Rakuten Open Tennis at Ariake Colosseum in Koto Ward, Tokyo on October 6, 2019. Djokovic won the match to claim his first Rakuten Open title. Djokovic, the world's No. 1-ranked men's tennis player, from Serbia announced that he has tested positive for the coronavirus on June 23, 2020.( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Shohei Izumi

A kormányfő azt követően kelt honfitársa védelmére, hogy a belgrádi és zárai (zadari) torna kapcsán számos bírálat érte a házigazda Djokovicékat, amiért nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen együtt bulizó játékosokat lehetett látni. A fejlemények nyomán a szervezők törölték az Adria Tour további eseményeit.

„Nem Novak, hanem a kormány a vétkes. A mi hibánk, mert megszüntettük a korlátozásokat.

Ha nem így teszünk, akkor nincs ez a verseny sem, tehát

hagyják békén azt az embert, aki valami jót akart tenni, a versennyel pénzt gyűjteni a rászorulók számára”

- idézte Ana Brnabicot a tennisnet.com, a mulasztások között említve, hogy az Adria Tour belgrádi nyitótornáján ezer ember helyett négyezren voltak a nézőtéren, a résztvevők pedig figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait és nem viseltek maszkot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!