tragédia

2020.08.28. 11:32

Még az idén visszatérne a tavalyi horrorbaleset után Juan Manuel Correa

Hátravan még néhány műtét, de az év végéig az összes fémrögzítőt kiveszik a lábából.

American driver Juan Manuel Correa of Czech team Sauber Junior Team by Charouz drive her single-seater during the 90th edition of the Monaco GP, 6th stage of the Formula 1 world championship, in Monaco-Ville, Monaco (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Juan Manuel Correa

Egy évvel a tragédia után a visszatérést tervezgeti az amerikai Juan Manuel Correa, aki részese volt a francia Anthoine Hubert halálos balesetének a Forma-2-es sorozat belgiumi futamán.

A 21 éves pilóta a 2021-es szezonban versenyezne ismét, de ha az orvosok hozzájárulnak, már idén decemberben újra autóba ülhet.

„Hátravan még néhány műtét, de az év végéig az összes fémrögzítőt kiveszik a lábamból” – mondta pénteken az ecuadori születésű pilóta. „Eleinte az életemért küzdöttem, aztán a jobb lábamért, de a szenvedély továbbra is megvan bennem” – tette hozzá.

A Spában rendezett futamon Hubert a második körben nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába 218 kilométer/órás sebességgel belerohant Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört, a versenyzőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, a gerincvelője is megsérült, és három hétig mesterséges kómában tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!