premier league

2020.12.30. 15:30

Elképesztő az MU idegenbeli mérlege

A Manchester United játékosai között nem téma az angol labdarúgó-bajnokság megnyerése, bár a csapat a tabella második helyére lépett előre.

Manchester United's English striker Marcus Rashford (L) celebrates after scoring the opening goal with Manchester United's French midfielder Paul Pogba (C) and Manchester United's English defender Aaron Wan-Bissaka (R) during the English Premier League football match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 29, 2020. (Photo by Michael Regan / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Michael Regan

A Manchester United hónapok óta remekel idegenben: január 19-én 2-0-ra kikapott a Liverpool FC otthonában, azóta bajnoki, Ligakupa- és FA Kupa-találkozót sem veszített vendégként,

remek sorozata már 21 mérkőzést számlál.

Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy a kapott gól nélkül lehozott meccseken kívül szinte minden alkalommal az ellenfele szerzett vezetést.

Marcus Rashford szerint mindezek ellenére

„hülyeség” lenne, ha a tabellát nézegetnék, és a bajnoki cím esélyesének tekintenék magukat, hiszen a szezonnak még több mint a fele hátravan.

A csapat a 16. forduló keddi játéknapján házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Wolverhamptont, a győztes találatot a 93. percben éppen a 23 éves Rashford szerezte.

„Nem tekinthetünk túlságosan messzire. Olyan csapat vagyunk, amelynek még mindig nagyon sokat kell dolgoznia a fejlődés érdekében.

Egyszerre csak egy meccsre kell figyelnünk, mindig a következőre, és ha sikerül a győzelem útján maradnunk, meglátjuk, hol zárunk a szezon végén”

- magyarázta.

Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző a játékosai hozzáállásáról elmondta, hatalmas eredmény, hogy immár úgy gondolják, bárki ellen, bárhol nyerhetnek.

A United pénteken az Aston Villát fogadja a 17. fordulóban.

Forrás: MTI

Borítókép: Rashford, Pogba és Wan-Bissaka ünnepli az MU gólját

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!