Járvány

2021.02.09. 19:47

Negyedére csökken az amerikai labdarúgókupa mezőnye

A kupasorozat a jelenlegi tervek szerint május 4-én kezdődik, a döntőt pedig június 29-én vagy 30-án játsszák.

A koronavírus-járvány miatt 101 csapat helyett csupán 24 vehet részt az észak-amerikai labdarúgókupa (US Open Cup) következő idényében.

Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége (US Soccer) keddi bejelentése szerint április 19-ig eldöntik, hogy egyáltalán megrendezzék-e a sorozatot, de ha igen, a nyolc forduló helyett akkor is csak ötöt tartanak meg. A kupasorozat a jelenlegi tervek szerint május 4-én kezdődik, a döntőt pedig június 29-én vagy 30-án játsszák.

Az élvonalat, vagyis a Major League Soccert, valamint a másodosztályt jelentő United Soccer League-et nyolc-nyolc, a USSF's Open Divisiont négy, az USL League One-t és a National Independent Soccer Associationt két-két csapat képviseli majd a mezőnyben.

Az 1913-ban létrejött US Open Cupot tavaly a világjárvány miatt teljes egészében törölték, erre első alkalommal volt példa a sorozat történetében.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!