bajnokok ligája

2021.04.12. 13:20

Vajon sikerül a bravúr a bajoroknak?

A továbbjutáshoz bravúros eredményt kell elérnie a címvédő Bayern Münchennek és az FC Portónak is a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcainak keddi visszavágóin.

Team photo, team photo, team photo: back left to right David Alaba (FC Bayern Munich), goalwart Manuel Neuer (FC Bayern Munich), Eric Maxim Choupo-Moting (FC Bayern Munich), Benjamin Pavard (FC Bayern Munich), Niklas Suele (FC Bayern Munich), Leon Goretzka (FC Bayern Munich). Front left to right Thomas Mueller (FC Bayern Munich), Kingsley Coman (FC Bayern Munich), Lucas Hernandez (FC Bayern Munich), Joshua Kimmich (FC Bayern Munich), Leroy Sane (FC Bayern Munich). Football UEFA Champions League quarter-finals, first leg: FC Bayern Munich - Paris SG, 04/07/2021 - Football Soccer UEFA Champions League 1/4 Final, FC Bavaria Munich vs. Paris Saint-Germain, April 07, 2021 - | usage worldwide (Photo by Werner Eifried / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Werner Eifried

A számos meghatározó játékost sérülés miatt nélkülözni kénytelen müncheniek a mostani BL-kiírás egyik legjobb és legizgalmasabb mérkőzésén 3-2-es vereséget szenvedtek múlt szerdán otthon a PSG-től.

A visszavágón Hansi Flick vezetőedző változatlanul nem számíthat a csapat legeredményesebb tagjára, a lengyel válogatott Robert Lewandowskira,

aki az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn sérült meg. Szintén harcképtelen lesz a támadó Serge Gnabry, valamint a védő Nicklas Süle. Rajtuk kívül kérdéses a szereplése Lucas Hernándeznek és Leon Goretzkának, akik ugyancsak sérüléssel küzdenek.

„Mindent bele akarunk adni ebben a 90 percben, és két góllal többet szerezni, mint az ellenfél. Ez a célunk!”

- adta meg a siker receptjét Flick, akinek vélhetően ismét nagy szüksége lesz támadásban Thomas Müller rutinjára. A 31 éves csatár kiválóan futballozott a müncheni összecsapáson, amelyen gólt is szerzett.

„Minden azon múlik, hogy mennyire vagyunk precízek védekezésben azokban a trükkös helyzetekben, amelyeket ezek a sztárjátékosok, mint Mbappé, vagy Neymar, alakítanak ki” – nyilatkozta Müller, aki a múlt szerdai találkozó után elmondottakhoz hasonlóan megint azt emelte ki, hogy hatékonynak kell lenniük a rivális kapuja előtt.

„Egyértelmű, hogy minden próbálkozásunkból nem lehet gól, de az mindenképpen meghatározó lesz, hogy mennyire és milyen módon akarjuk a kapuba juttatni a labdát”

- jelentette ki a 100-szoros válogatott támadó.

A másik oldalon Mauricio Pochettino vezetőedzőnek kevesebb problémája van a hiányzókkal, igaz, a védelemben valószínűleg nem számíthat majd a Münchenben a PSG második gólját szerző Marquinhosra. A brazil játékos a találata után kért cserét ágyéksérülés miatt, és egyelőre nem lehet tudni, hogy kedden ott lehet-e a pályán.

Az argentin tréner már az első meccs után is azt mondta, hogy a visszavágón nehéz dolguk lesz, és ezt most újfent hangsúlyozta: „tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon kemény összecsapás vár ránk, de készen állunk a Bayernre.”

Chelsea – Porto

A másik keddi találkozón az FC Portónak még a Bayernnél is nagyobb erőfeszítésre lesz szüksége, hogy ledolgozza kétgólos hátrányát a Thomas Tuchel vezetőedző – és segítője, Lőw Zsolt – által irányított Chelsea-vel szemben. A londoniak már a múlt heti első meccsen is Sevillában csaptak össze a portugál együttessel, és a koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások miatt a visszavágót is a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban játsszák.

Múlt szerdán a Chelsea 2-0-ra nyert, akkor a Porto volt hivatalosan a pályaválasztó, így az angol csapat nagyon jó helyzetben van a továbbjutást illetően. Tuchel tanítványai szombaton a Crystal Palace 4-1-es legyőzésével „melegítettek” a BL-mérkőzésre, míg a Porto a Tondela vendégeként nyert 2-0-ra a portugál bajnokságban.

Mindkét keddi meccs 21 órakor kezdődik, az M4 Sport a PSG-Bayern csatát közvetíti élőben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!