pozitív teszt

2021.07.03. 21:01

Füvezés miatt lemaradhat az olimpiáról a chilei súlyemelő világbajnok

A tilalmi listán szereplő kannabisz nyomait mutatta ki nála a doppingvizsgálat, így jó eséllyel lemarad a tokiói olimpiáról Chile első számú súlyemelője, a világbajnok Arley Méndez.

Chile's Arley Mendez celebrates after obtaining the gold medal in the men's 85kg weightlifting event, during the XVIII Bolivarian Games 2017, in Santa Marta, Colombia, on November 20, 2017. (Photo by LUIS ACOSTA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Luis Acosta

A dél-amerikai ország olimpiai bizottságának bejelentése szerint a pozitív teszt nyomán ideiglenesen felfüggesztették, és ha elmarasztaló határozat születik ügyében, három – de minimum egy – hónapos eltiltás vár rá, így kénytelen lesz kihagyni a július 23-án rajtoló ötkarikás játékokat.

A 27 esztendős Méndez, aki idén májusban dél-amerikai bajnokságot nyert, a 2017-es világbajnokságon a 85 kg-os kategóriában diadalmaskodott az egyesült államokbeli Anaheimben, Chile első vb-érmeit szerezve felnőtt vébén. 2013-ban még Kuba képviseletében lett pán-amerikai juniorbajnok és korosztályos vb-bronzérmes.

Borítókép: Arley Mendez egy kolumbiai versenyen 2017-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!