Konferencia-liga

2023.11.09. 18:35

A Ferencváros Budapesten is döntetlent játszott a Genk ellen

A Ferencváros ezúttal hazai pályán fogadja a belga Genk csapatát, a mérkőzést nálunk is követhetik! A legutóbbi körben is Belgiumban játszott egymással a két csapat, akkor gól nélküli döntetlenre végeztek egymással, most 1-1 gólt szereztek az együttesek a második félidőben.

MW

A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (j) és Bilal El Khannous, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az F csoport negyedik fordulójában a Ferencváros–Genk összecsapás mellett Cukaricki–Fiorentina mérkőzést rendeznek. A forduló előtt ez volt talán a legkiegyensúlyozottabb csoport, hiszen bár a Cukaricki szerzett pont nélkül állt, a másik három együttes azonban egyaránt 5 pontot gyűjtött.

A csütörtök esti találkozóra a két vezetőedző ezeket a kezdőcsapatokat küldi a pályára:

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba Ismael), Cissé, Civic – Sigér (Esiti), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen (Mohamed Ali), A. Traoré (Botka) – Pesics (Lisztes) 
Vezetőedző: Dejan Sztankovics 
Genk: Vandevoordt – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Baah, Hrosovsky, Heynen, El-Hanusz – Paintsil – Zeqiri 
Vezetőedző: Wouter Vrancken

 

Majdnem telt ház az Üllői úton

A Groupama Arénában tulajdonképpen telt ház, több mint 20 ezer néző előtt zöld-fehérben kezdte a mérkőzést a Ferencváros, a vendégek sötét szerelésben léptek pályára. Belgiumból is sokan, több mint ezren kísérték el a Genket. Az első percek tehát a már megszokott kiváló hangulatban teltek!

Az első hazai helyzetet a kilencedik percben Marquinhos lövése jelentette, melyet alapvonalon túlra mentett a belgák kapusa, és a szöglet sem volt veszélytelen!

A Fiorentina közben megszerezte a vezetést a Cukaricki ellen, amelyet az előző körben hat góllal ütött ki. Az első negyed órában inkább a Ferencváros dominált, a Genk óvatosabban kezdett.

A Ferencváros szurkolói a 150 éves Budapest előtt tisztelegtek koreográfiájukkal a Genk elleni EKL mérkőzésen
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A 20. percben úgy tűnt, Traore ellen a büntetőterületen belül szabálytalankodtak. Az ellentámadásból a Genk iramodott meg, a korábbi ferencvárosi Paintsil ment el szépen, be is tudta adni a labdát, ahol a belgák játékosa is tizenegyes gyanús körülmények között esett el, azonban végül kirúgást ítélt a játékvezetői testület. 

A korábbi Fradi játékos a legveszélyesebb vendégfutballista egyértelműen.

A 32. percben a földön maradó, valószínűleg fejsérülést szenvedő Heynen nem tudja folytatni a játékot, a csapatkapitány helyére Galarza érkezik. Marquinhos két veszélyes lövéséből is szögletet harcol ki a Ferencváros, amelynek a félidőben eddig több nagy helyzete volt, mint a riválisának. Az első félidő végén három perc volt a hosszabbítás, ebben az időszakban a Genk nyomott, több szögletet is elvégezhetett a vendégcsapat, de gólt nekik sem sikerült szerezniük. Úgy tűnik, ez a párosítás nem a sok találatról szól.

Több mint 20 ezren szurkoltak a Ferencváros–Genk találkozón, a hangulatra nem lehetett panasz, de a játékra sem
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Fradi gól a félidő elején

A szünetben egyik csapat sem cserélt. A második félidő legelején aztán Abu Fani lőtt kapura, a lövést nem tudta fogni Vandevoordt, 

a kipattanó labdát pedig Pesics a hálóba vágta, három félidőnyi játék után a Ferencváros törte meg a párosítás góltalanságát!

Daniel Munoz lépett oda sárgalapot érően Maeenek, akit le is kellett cserélni – 

emiatt rövid időre emberhátrányba került a Ferencváros, ezt kihasználva pedig éppen Munoz szerezte meg a Genk egyenlítő gólját, miután egy Dibuszról kipattanó lövést vágott a kapuba a 62. percben.

Daniel Munoz, a belga csapat játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének negyedik fordulójában 
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

A gólok hatására megélénkült a mérkőzés, azonban a Genk is feljavult és több veszélyes támadást is tudott vezetni. Paintsil hatalmas füttyszó közepette hagyta el a pályát. 

Essiti, Lisztes és Botka egyszerre állt be a Ferencvárosba, minden cseréjét kihasználta így Dejan Stankovic.

A mérkőzés utolsó percei ismét a Ferencvárosé voltak, azonban nem sikerült betalálni. A Genk a hosszabbításban mintha elkezdte volna az időt húzni, úgy tűnt, nekik is megfelelt az egy pont Budapesten. 

A Fiorentina megőrizte az előnyét a Cukaricki ellen, így két ponttal vezeti az F csoportot a Ferencváros és a Genk előtt. 

A Fradi legközelebb éppen a szerbek otthonában lép pályára, majd az utolsó körben a Fiorentinát fogadja Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában