Premier League

2024.04.02. 15:00

A bosszúszomjas manchesteri legenda beleszállt a Haaland famíliába

Erling Haaland a legutóbbi öt mérkőzésén gólt és gólpasszt sem jegyzett.

MW

arwin Nunez, a Liverpool (j) és Manuel Akanji, a Manchester City játékosa (j2) az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. március 10-i játéknapján a liverpooli Anfield stadionban

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jon Super

Gól nélkül zárult az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának csúcsmeccse, a Manchester City és az Arsenal összecsapása. A rangadó után a City svájci védője, Manuel Akanji piszkos trükkökről beszélt, ami befolyásolta a mérkőzés alakulását. A városi rivális Manchester United legendája, Roy Keane viszont a norvég sztárcsatár, Erling Haaland gyenge teljesítményét kritizálta.

A hétvégi forduló előtt még az Arsenal vezette a Premier League-et, de a Manchester City elleni döntetlen után a Liverpool két ponttal elhúzott az ágyúsoktól és hárommal a címvédőtől. Az is jó hír lehet Jürgen Klopp csapatának, hogy a két legnagyobb rivális még az egymás elleni meccsük után is marakodásra pocsékolta az energiáját – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Piszkos trükkök

A City svájci védője, Manuel Akanji az angol Mirror cikke szerint „piszkos trükkök” miatt méltatlankodott.

Nem értettem a játékvezető ítéleteit. Az első félidőben Kai Havertz késve lépett oda Stefan Ortegának, ami egyértelműen sárga lapot ért volna, de megúszta. Jorginho két, sárga lapos taktikai szabálytalansággal maradt a pályán. Nem könnyű az ennyire mélyen betömörülő ellenfelet feltörni, akkor pedig pláne nem, ha büntetlenül szabálytalankodhatnak

– méltatlankodott a svájci játékos, aki minden bizonnyal a magyar válogatott ellen is pályára lép majd a nyári németországi Európa-bajnokság csoportkörében.

A mérkőzés vége előtt hat perccel megnyerhette volna a rangadót a City, de a norvég Erling Haaland rúgott luftot ziccerben. A világoskékek támadóját nem kímélték a Sky Sports szakértői, főleg Roy Keane kritizálta Szoboszlai Dominik korábbi csapattársát.

Keane nem kímélte Haalandot

Haaland a legutóbbi öt pályára lépése alkalmával, beleértve a norvég válogatott két felkészülési mérkőzését, gól és gólpassz nélkül maradt, így a vasárnapi, Arsenal elleni rangadón is, ahol a City játékosai közül ráadásul ő kapta a leggyengébb értékelést – írta meg a Magyar Nemzet.

– Olyan volt, mint egy angol negyedosztályban szereplő játékos – mondta a találkozót követően a Sky Sportson Roy Keane, a Manchester United korábbi csapatkapitánya, aki hangsúlyozta, hogy Haaland problémái nem csak erre az egy mérkőzésre korlátozódtak.

– A kapu előtt a világ egyik legjobbja, de a mezőnyjátéka gyenge, és nem csak ma volt az. Javulnia kell, mert majdnem olyan volt, mint egy League Two játékos – tette hozzá a kendőzetlenül őszinte véleményeiről ismert ír legenda.

Keane és a Haaland család kapcsolata egyébként egészen különleges. Keane önéletrajzi könyvében is megírta, hogy bosszúból rúgta le Erling Haaland apját, Alf Inge Haalandot, a helyi rivális Manchester City norvég játékosát egy 2001-es mérkőzésen. Keane ezzel szerzett elégtételt egy három évvel korábbi szabálytalanságért, ami több hónapos kényszerpihenőt jelentett számára, amit Erling Haaland apja okozott neki. A 34-szeres norvég válogatott játékos karrierje ezzel gyakorlatilag 29 éves korában véget ért, mert bár azt a meccset még befejezte, profi játékosként már csak hét mérkőzést játszott alacsonyabb osztályú norvég csapatokban – derült ki az Origó oldaláról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában