vihar

2017.08.19. 11:24

Több ezer lakásban nincs áram Dél-Csehországban

Komoly problémák vannak a közlekedésben is. Többtucatnyi helyen fák, villanyoszlopok dőltek a sínekre, így kora délelőtt mintegy harminc vonalon megszakadt a vasúti közlekedés. Nem közlekedett a gyorsvonat Ceské Budejovice és az ausztriai Linz között, s az utasokat autóbuszokkal szállították osztrák területre.

A szélvihar számos helyen a villanyvezetékeket is megrongálta – csak a magasfeszültségű vezetékeken 45 helyen van probléma -, ezért a szombat délelőtti órákban mintegy 6-7 ezer háztartás volt áram nélkül a régióban – jelentette Vladimír Vácha, az E.ON áramszolgáltató szóvivője. Vácha szerint az áramszolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyzet vasárnap reggelig rendeződjön. A helyi vezetékeket még a szombati nap folyamán megjavítják – szögezte le a szóvivő.

Martin Sviták, a dél-csehországi tűzoltóság igazgatóhelyettese a rádiónak azt mondta, hogy éjszaka mintegy 250 esetben riasztották a tűzoltókat és hívták őket segítségül. Hasonló, de kisebb problémák voltak az éjjeli szélvihar miatt a Karlovarsky és a Pilseni régióban is. A tűzoltóság jelentése szerint azonban itt az áramszolgáltatás csak néhány helyen szakadt meg, s a közutakat szombaton kora délelőtt már megtisztították a ledőlt fáktól, oszlopoktól. A szélvihar kitépte fák sok helyen kárt tettek az alattuk parkoló autókban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!