pártok – Jobbik

2017.09.06. 06:31

Csökken a Jobbikot támogató értelmiségiek köre

Teljesen átalakult a Jobbik holdudvara, a régi értelmiségi támogatók, akik kritikusak Vona Gábor politikájával szemben, meghívást sem kaptak, míg mások nem is voltak kíváncsiak a soltvadkerti „pikniken” tartott előadására.

Jelentősen változott a pártelnök mondanivalójának tartalma is: míg tavaly elismerően szólt a kormány számos intézkedéséről, idén már csak a durva kritika maradt – írja a Magyar Idők.

Egy évvel ezelőtt a Jobbik médiafelületei még világgá kürtölték, hogy bizalmas értelmiségi egyeztetést tartott a párt soltvadkerti rendezvényén, ahol Vona Gábor kormányzati terveit ismertette. A „titkos értelmiségi találkozónak” nevezett tanácskozás szereplőin végigpásztázó kamerákkal demonstrálta a párt az őket támogató szellemi holdudvart.

A soltvadkerti tanácskozást idén augusztus 27-én is megrendezték, a mostani eseményről azonban mindössze egy Vona Gáborról készült videót tett közzé a párt internetes lapja.

„A harmadik találkozón vettem részt, viszont ennyi ismeretlen arcot egyszer sem láttam, mint most” – nyilatkozta a lapnak az egyik, neve elhallgatását kérő résztvevő. „A számarány tekintetében lehet, hogy sokan voltunk, de ami az értelmiség súlyát illeti, nagyságrendekkel kevesebben, mint egy évvel ezelőtt” – tette hozzá.

A lap információi szerint idén először nem kapott meghívót a zártkörű eseményre Tóth Gy. László, akit Vona Gábor nemrég még úgy jellemzett, hogy azon kevesek közzé tartozik, akik a legnagyobb hatással voltak a gondolkodására. Nem volt ott a találkozón Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője, és nem kapott invitálást Borbély Zsolt Attila politológus, a Jobbik korábbi nemzetpolitikai vezetője sem.

A Magyar Idők úgy tudja, többen bár kaptak meghívót, a párt irányváltása miatt már nem jelentek meg az eseményen. Többek között nem volt ott a tanácskozáson Vincze Gábor történész, Koltay Gábor filmrendező, Raffay Ernő történész, volt honvédelmi államtitkár, valamint Bán János író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!