Illegális bevándorlás

2017.09.15. 08:26

Rétvári: a családi és szociális rendszereknek is óriási teher lenne a kvótarendszer

Az egészségügyben kórházépítési költségekkel kellene számolni, ami százmilliárd forintos nagyságrendet jelent, de a családegyesítési tervek nyomán a családi és szociális rendszerek számára is óriási terhet jelentene a kvótarendszer – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy lapinterjúban.

Nyugat-Európában megdőlni látszik az az illúzió, hogy a migránsok friss, képzett munkaerőt jelentenek – mondta a Magyar Hírlap pénteki számában az államtitkár. Hozzátette, négy-öt év után a bevándorlók döntő többsége továbbra is munkanélküli, miközben komoly társadalmi problémák jelentkeznek, például érzékelhetően romlik a közbiztonság. Kifejtette, a Soros-terv szerint immár állandó betelepítési mechanizmusra törekszik az unió, külön ügynökséggel, éves kvótákkal.

„Ha ez megvalósulna, az a hazai ellátórendszereket rendkívüli módon megterhelné. Miközben, mivel legális munkahelyük nincs, a bevándorlók a közteherviselésben nem vesznek részt. A kormány azonban sosem fog hozzájárulni, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák” – közölte.

Az üldözött keresztények támogatásról elmondta: „A Hungary Helps programmal hazánk az okos segítséget választotta, ami azt jelenti, hogy helyben segítünk.” Úgy vélte, a bevándorlókra fordított támogatás a négy-ötszörösét is jelentheti helyben, mint itt, Európában. Hangsúlyozta: mivel az érintett országokban az állam gyengélkedik, az egyházi szervezetekkel működnek együtt. Iskolaépítéshez, kórházi gyógyszerellátáshoz, egy egész település újjáépítéséhez Irakban, Libanonban és Jordániában pedig humanitárius és munkahelyteremtési programokhoz nyújtottak segítséget.

Elmondta azt is, hogy várhatóan kiterjesztik a programot Afrikára, nemrég járt Magyarországon Oliver Dasche nigériai püspök, aki beszámolt a Boko Haram nevű terrorszervezet pusztításáról. „A külügyminisztériummal közösen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közreműködve libanoni egyházi épületeket készülünk újraépíteni mintegy félmilliárd forintos keretből. Fontos, hogy a támogatást közvetlenül a helyi közösségeknek, nem a nagy nemzetközi szervezeteknek adjuk” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!