ismeretlen ok

2019.03.28. 08:27

Fegyveresek támadták meg a chilei nagykövet autókonvoját

Fegyveresek támadtak Haitin a chilei nagykövetet szállító autókonvojra, két ember megsebesült, hárman eltűntek, a diplomata nem sérült meg – közölték több forrásból.

Az América Solidaria nevű, washingtoni székhelyű nem kormányzati szervezet egy közleményben arról számolt be szerdán, hogy fegyveresek nyitottak tüzet a Patricio Utreras chilei nagykövetet és feleségét szállító gépkocsioszlopra. A diplomata helybeli tisztviselőkkel, és 13 – kolumbiai, chilei, mexikói és haiti – önkéntessel egy ivóvizet előállító létesítménybe tartott. A konvojt a haiti fővárostól, Port-au-Prince-től két órányira fekvő, Buten településen érte a támadás. A küldöttséget kísérő chilei rendőrök viszonozták a tüzet.

Andrés Chadwick chilei belügyminiszter tájékoztatása szerint az összecsapásban az America Solidaria egyik helyi munkatársa életét vesztette. A nagykövet és felesége sértetlen maradt. A diplomata sofőrje a csuklóján megsebesült.

A miniszter közölte, hogy egyelőre nem ismeretes a támadás oka, de feltételezhető, hogy a konvojban utazókat akarták kifosztani.

Az América Solidaria úgy tudja, hogy a jótékonysági szervezet sofőrje és két helybeli kormányzati tisztviselő eltűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!