Ön is tehet a székelység és az őshonos kultúrák megőrzéséért

Csaknem két hét múlva jár le az aláírásgyűjtési kampány a nemzeti régiók védelmében.

Szakítson egy percet rá, írja alá, és továbbítsa ismerőseinek, hogy együtt tegyünk az őshonos kultúrák fennmaradásáért és közös, felemelő sikert könyvelhessünk el a karantén időszakából. – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Új dimenziók nyíltak meg, más látószögből szemléljük a valóságot és sok olyan dologra szakítunk időt, ami mostanáig marginálisnak tűnt. Lehet, hogy az aláírásgyűjtések dömpingében elmentünk egy fontos ügy mellett, amelyre most mindössze egy-két percet kellene áldoznunk és ezzel a lépéssel több százéves kultúrák jövőjéért egyszersmind a sokszínű Európáért tehetnénk történelmi lépest együtt – írja a lap.

https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/04/1percspot1na.mp4

A Székely Nemzeti Tanács közel egy éve keres támogatókat ahhoz a polgári kezdeményezéshez, amelyekkel az őshonos kisebbségek gazdasági megerősítését szeretné elérni. Kivívni, hogy az uniós pénzekre közvetlenül is pályázhasson a székelység, a csallóközi magyarság, vagy a katalán kisebbség.

A határidő most már nagyon szorít:

május 7-ig kicsit több mint két hetünk maradt, addigra meg kell lennie az egymillió támogatónak ahhoz, hogy az unió tárgyalja a kérdést.

Ha már a Rubik-kocka, és a sakktábla is előkerült a karantén hetei alatt, akkor tekintse meg a www.irdala.hu oldalt, ha egyetért a céllal, támogassa a kezdeményezést – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!