aláírásgyűjtés

2020.07.30. 20:28

Írdalá.hu: Székelyföldre látogat a kampánycsapat

Pesty László a petícióról Böjte Csabával és az RMDSZ-szel is egyeztet.

A Székelyföldre látogat a hétvégén Pesty László, az Írdalá.hu kampánycsapatának vezetője, aki Bajkai István országgyűlési képviselővel Gyergyószentmiklósra utazik egy más témában szervezett eseményre, de egyeztetéseket folytat a petíciós kampányról Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőivel is.

Pesty László a Magyar Nemzetnek elmondta: a koronavírus-járvány miatt hosszú hónapok óta nem tudott hazamenni a Székelyföldre, és nem tudott beszélni azokkal, akikért az egész kampányt vitték tavasszal, akikért dolgoznak most is, amióta július 18-án az aláírásgyűjtés újraindult.

„Nagyon sok székely emberrel is találkozunk majd, ami nekem azért különösen fontos, mert végül is az egészet értük csináljuk, és a pandémia miatt eddig nem tudtunk találkozni, hogy beszéljek velük”

– emelte ki a székely petíció kampányfőnöke.

Pesty László beszélt arról is, hogy folyamatosan erősítik a nemzetközi kampányt, amiben felértékelődhet Ausztria szerepe. Nyugati szomszédunk ugyan nem tartozik a kampány célországai közé (korábban Pesty Lászlóék Horvátországot, Szlovéniát, Spanyolországot, Litvániát, Svédországot, Észtországot és Lettországot sorolták ezek közé), de könnyen lehet, hogy itt is meglehet a jogszabályban rögzített aláírásszám. Eddig ezt Magyarországon kívül Romániában és Szlovákiában sikerült teljesíteni.

„Ausztriában tucatnyi kisebbség él, mások mellett magyarok, csehek, szlovákok, szlovénok, horvátok, szerbek, románok, székelyek, olaszok, törökök és kurdok. Ausztria kicsit olyan most, mint az Osztrák–Magyar Monarchia volt az első világháború előtt. Nem tudjuk, hogy egy ilyen hihetetlenül multikulturális közegben milyen stratégia működhet, de megpróbáljuk kihasználni az országban rejlő lehetőségeket, és itt is szeretnénk begyűjteni a kellő számú szignót” – emelte ki a kommunikációs szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!