Vakáció

2021.07.08. 21:20

Novák Katalin: az Erzsébet-táborokban minden a gyerekekről szól

Az Erzsébet-táborokban minden a gyerekekről szól – fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Zánkán az Erzsébet-táborban a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamarán avatásán.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter gyerekekkel beszélget a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamarán avatásán a zánkai Erzsébet-táborban 2021. július 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Novák Katalin hangsúlyozta:

az Erzsébet-táborok összes helyszínén azért dolgoznak, hogy a gyerekek jól érezhessék magukat, miközben biztonságban vannak.

A fiatalok olyan programokon vehetnek részt, amelyeken játszva tanulhatnak és közösség is épülhet.

Kiemelte: az idei évre teljesen megújult a zánkai és a fonyódligeti tábor. Fonyódligeten augusztustól, Zánkán viszont a nyári szünet első napjaitól várják a táborozó fiatalokat – mondta.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-Medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke az avatáson elmondta: a Szélkirálynő katamaránt a váci hajógyártól egy svájci cég rendelte meg 1965-ben, és a Földközi-tengerre szánták volna, de mivel visszavonták a megrendelést, a hajó a Balatonra került. A katamaránt a zánkai tábor 1995-ben kapta meg, majd 2016-ban az alapítvány lett a tulajdonos, de a hajó ekkorra már rossz állapotban volt.

A katamarán teljes körű felújítását a kormány 96 millió forintos támogatása segítségével végezték el – közölte.

Az elnök elmondta:

a hajót Berg Judit Rumini című gyermekregényében szereplő vitorlásról nevezték el.

A Szélkirálynőt, miután a Balaton déli partjáról megérkezett Zánkára, a táborozó fiatalok körében Kiss-Rigó László katolikus és Balog Zoltán református püspökök szentelték fel, majd Novák Katalin hajós hagyományok szerint pezsgősüveggel avatta fel.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter gyerekekkel beszélget a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamarán avatásán a zánkai Erzsébet-táborban 2021. július 8-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!