válasz

2021.09.07. 07:00

Az izraeli légierő palesztin célpontokra mért csapásokat

Az izraeli légierő palesztin szélsőséges csoportok állásaira mért csapásokat keddre virradóra a Gázai övezetben – közölte a helyi média.

Támadások érték a palesztin terület déli részén fekvő Hán Junisz várostól nyugatra és északra található célpontokat, az izraeli légierő harci repülőgépeket és drónokat is bevetett.

Áldozatokról nem érkeztek hírek.

Palesztin források szerint az izraeli támadás válasz volt arra, hogy szélsőségesek az övezetből gyúlékony elegyet szállító léggömböket irányítottak Izraelbe. Az utóbbi időben gyakran előfordul ilyesmi, a szélsőségesek így akarják lángra lobbantani a kiszemelt izraeli területet, amire válaszul az izraeli hadsereg légi csapásokat mér a szélsőséges csoportok, a többi között az övezetet uraló Hamász állásaira Gázában.

Májusban tizenegy napon át tartott a harc az izraeli hadsereg és gázai radikálisok között, a tűzszünet május 21-én lépett életbe. Az összetűzésekben 257 gázai lakos vesztette életét, mintegy kétezren megsebesültek. Izraeli részről 13 halottja volt a fegyveres konfliktusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!