Illegális bevándorlás

2022.01.12. 20:43

Bakondi: a baloldalon egyre több a migrációt támogató nyilatkozat

A baloldalon „hirtelen felgyorsultak” a migrációt támogató nyilatkozatok – értékelt az M1 aktuális csatornán szerda este a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, megjegyezve, legutóbb Németországban voltak hasonló tartalmú kijelentések.

Bakondi György azt mondta: a baloldali politikusok szerint a migráció „kitalált probléma”, „nincs szükség a kerítésre”, és a migránsok érkezése „nagyon is jót tenne az országnak”.

Hozzátette ugyanakkor: a magyar kormány 2015 óta folytatott migrációs politikájának nagy a lakossági támogatottsága.

A migránsok nyugat-európai integrációjának nehézségeiről szólva kifejtette, a bevándorlók nem igazán akarnak beilleszkedni, magukkal hozzák „a feszítő nemzetiségi ellentéteket”, továbbá jelentős a részvételük a szervezett bűnözésben is.

A déli határon tapasztalható migrációs nyomásra térve a belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy míg tavaly ilyenkor mintegy 3000, addig idén eddig már 4000 illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a magyar rendőrök. A migránsok között nagy arányban találhatóak afgánok, és újabban – mások mellett – indiaiak is megjelentek – fűzte hozzá.

Az Európai Unió bevándorlási politikáját bírálva Bakondi György kijelentette, hogy a migrációs politika nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés, és „ennek így is kell maradnia”.

Borítókép: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszél Hercegszántón, a határátkelőhely közelében tartott sajtótájékoztatón 2021. november 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában