Láttunk már hasonlót

2022.01.23. 14:01

Bangóné diplomabotránya nem az első ilyen eset a baloldalon

Korábban Karácsony Gergely és a momentumos Hajnal Miklós is hazudtak végzettségüket illetően, az ügyeknek akkor nem lett semmilyen következménye.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azt hazudta, hogy van diplomája. A baloldal napokig hallgatott, most azonban kiderült, hogy kizárták a pártból és nem indulhat a 2022-es országgyűlési választásokon. Korábban Karácsony Gergely és a momentumos Hajnal Miklós is hazudtak végzettségüket illetően, az ügyeknek akkor nem lett semmilyen következménye – olvasható az Origo cikkében.

Bangóné diplomaügyében napokig hallgatott a baloldal, most azonban az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a magyar szocialista párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól.

Mint írták, a szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választásán nem indítja, és felszólítja a parlamenti mandátuma visszaadására. A Szocialista Párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet

– tették hozzá.

A baloldal csak hazudni képes

– közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel az esetre reagálva.

A kormánypárt a közleményében hangsúlyozta, nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően.

Rámutattak, hogy Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája.

Most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról. A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem

– húzta alá a Fidesz.

A szocialisták nem először keverednek hasonló ügybe, amikor egy-egy politikusuk vagy tisztségviselőjük végzettsége kapcsán kétség merül fel, és ennek kapcsán hamisnak bizonyul az életrajzuk

– írja az Origo is.

Májusban, az Economistnak adott interjúját követően kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem tud angolul, illetve a nemzetközi sajtószereplésein és megbeszélésein tolmácsot használ. Megpróbálta ugyan elhitetni, hogy van középfokú nyelvvizsgája, a Facebook-oldalán megadott egy időpontot, amikor szerinte megszerezte az államilag elismert angol nyelvű nyelvvizsgáját, de kiderült, hogy a közzétett időpontban a lektorátusi nyelvvizsgáját kapta meg. Márpedig a két nyelvvizsgatípus finoman szólva sem azonos értékű, utóbbi csupán az alapfoknak feleltethető meg.

Vagyis, hazudott arról, hogy államilag elismert angol nyelvű nyelvvizsgával rendelkezik.

Legutóbb pedig hivatalos önéletrajzában tűnt fel egy doktori végzettség, ám a hamis bejegyzést, egy munkatárs hibájának feltüntetve gyorsan levették a főváros weboldaláról. Karácsony azt próbálta elhitetni egy interjúban, hogy a tudta nélkül valaki beleírta a doktorátust az életrajzába.

Nincs következménye a hazugságnak

A momentumos Hajnal Miklós sem szerénykedett, ő Bangónéhoz hasonlóan szintén közgazdásznak adta ki magát. Az előválasztási önéletrajzából kiderült, csak egy nemzetközi érettségivel rendelkezik Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

A momentumos politikus éveken át hazudott.

Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke erre azt mondta, hogy szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát.

Borítókép: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában