Indul a program

2022.01.29. 13:22

Emmi: minden gyermek tanuljon meg úszni!

Az egyedülálló program részeként az iskolai tanrendbe beillesztve, testnevelés óra keretében, ingyenesen zajlik az oktatás az erre felkészített szakemberekkel.

Elindul az Úszó Nemzet Program részeként kidolgozott "Minden gyermek tanuljon meg úszni!" alprogram - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel szombaton.

Közleményükben azt írták: a sikeresen zárult pilot program után 2022. február elsején indul el az alprogram.

Emlékeztettek: a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott, a magyar kormány finanszírozásával induló program kimondott célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni.

A több éves előkészítő munkát követően elinduló, ütemekre bontott program keretein belül 2028-ig több mint háromszáz létesítmény bevonásával, több mint háromszázezer gyermek elérése a cél - írták. 

Hozzátették: az egyedülálló program részeként az iskolai tanrendbe beillesztve, testnevelés óra keretében, ingyenesen zajlik az oktatás az erre felkészített szakemberekkel.

Az oktatási terv végére a tanulók képesek lesznek három úszásnemben száz métert folyamatosan, megállás nélkül leúszni, és otthonosan, biztonságosan mozogni a mélyvízben - ismertették. Hozzátették: a program első körben húsz városban mintegy tizenkétezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával indul, a bevont városok és résztvevők köre a későbbiekben ütemenként bővül.

Borítókép: Bemutató úszásoktatás a balassagyarmati Révész László Tanuszoda avatóünnepsége napján, 2019. szeptember 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában