Félremagyarázás

2022.01.29. 14:18

Karácsony utólag kozmetikázná blaszfémikus kijelentését

Hiperpasszív bocsánatkérésről ír közösségi oldalán Rétvári Bence, miután a főpolgármester elkezdte félremagyarázni korábbi szavait.

Nem, kedves főpolgármester úr, Ön nem arról beszélt, hogy elfogadhatatlan dolog belepisilni a szenteltvíztartóba, hanem hogy elfogadható,

„végül is belefér”. Álljanak itt az Ön pontos szavai: „Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.” – írta közösségi oldalán Rétvári Bence. Az államtitkár Egy hiperpasszív bocsánatkérésről című bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy

Karácsony Gergely sokakat megbotránkoztató kijelentése után igyekezett kozmetikázni saját szavait.

Ugyanis az alábbi mondattal kért bocsánatot: „Arról beszéltem ugyanis, hogy a 21. században egy parkban építkezni éppen annyira elfogadhatatlan, mint egy templomban belepisilni a szenteltvíztartóba.” Posztjához pedig sunyi módon nem is az eredeti hangfelvételt mellékelte, hanem direkt egy másik beszédét.

Persze tudjuk, hogy Ön ****** a hangfelvételekre – vetette a főpolgármester szemére Rétvári Bence. A kormánypárti politikus szerint

ebben a vitában már rég nem egy faültetési kérdésről van szó, hanem arról, hogy lehet-e keresztény szimbólumokról, szentségekről úgy beszélni, hogy azok meggyalázása egy vezető politikus szerint „végül is belefér”. Mert ilyen durva mondatra nem sokan vetemedtek a rendszerváltás óta.

A felelősség vállalása helyett ismét a tények elkenése zajlik – összegezte Karácsony magyarázkodását Rétvári.

Ahogy beszámoltunk  róla, hogy Karácsony Gergely blaszfémikus nyilatkozatot tett a Magyar Zene Házával kapcsolatosan, ami után több politikustársa és egyházi vezető is bocsánatkérésre szólította fel. A Fővárosi Közgyűlés pár nappal ezelőtti ülésén a főpolgármester jelezte, hogy nem kér bocsánatot szavaiért. Mint fogalmazott: „Számomra ez a szentségtörés. A Városliget százéves platánfái több értéket képviselnek, mint bármilyen emberi alkotás.”

Bortókép: Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az általa benyújtott népszavazási kezdeményezésekhez szükséges aláírásgyűjtő ívek átvétele után a Nemzeti Választási Iroda előtt 2021. december 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában