Traktortalan tüntetés

2022.08.25. 15:16

Szabó Bálint erkölcsi kötelességének tekinti kiállni a pedagógusok mellett (videó)

„A zászlónkra tűztük a pedagógusok követeléseit” – mondta a Mediaworks–Hírcentrumnak Szabó Bálint, aki mezítláb adott interjút a Hősök tere mellett. Az un. „Országos gazdatüntetés” főszervezője számos tiltakozó akció mellé szeretne odaállni.

Szabó Bálint játékpénzeket szór le a szegedi városháza dísztermének karzatáról a közgyûlés ülése alatt 2017. március 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szabó Bálint augusztus 20-ra szervezett demonstrációt, amire 1800 traktort vártak, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a munkagépek nem érkeznek meg, lincshangulat alakult ki. Sokan szélhámossággal vádolták meg a szervezőt. Szabó saját elmondása szerint azóta is a helyszínen van, ott is alszik. Viszont azóta már megérkezett egy traktor, ami után sok játéktraktort is felsorakoztattak. 

Szabó arról tájékoztatta a Mediaworks–Hírcentrumot, hogy ezeket néhány szimpatizáns hozta. Szabó külön örömének adott hangot, hogy szerinte az akciójával  – ahol a kezdetekkor is csupán pár száz fő jelent meg – sikerült megmozgatni számos társadalmi csoportot. Mint mondta, ő minden demonstrációt támogat, és kész bárkivel együttműködni, aki békés tüntetést szervez. Külön szót ejtett a pedagógusokról, hiszen erkölcsi kötelességének nevezte, hogy támogassa őket és a zászlajára tűzze követeléseiket, így a jövő héten esedékes tiltakozás mellé is beállt.

Mint emlékezetes, Szabó Bálint idén februárban azzal került a figyelem középpontjába, hogy a gyanú szerint a gazdákon akart nyerészkedni. Szabó cége, a Likvid Kontroll Kft. munkatársai állítólag arra próbálták rávenni a gazdákat, hogy tíz százalékos közvetítői jutalékot fizessenek a nekik járó agrártámogatások után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában