Brüsszelnek akar megfelelni

2022.09.20. 13:26

Gyöngyösi Márton tovább fokozná a szankciókat (videó)

Ismét Brüsszelnek igyekszik megfelelni Gyöngyösi Márton, aki a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését sürgeti. A Jobbik elnöke korábban annak fényében is helyesnek nevezte a szankciókat, ha azok magával vonják a közintézmények fűtésének korlátozását.

Gyöngyösi Márton

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gyöngyösi Márton a korábbinál is intenzívebben lobbizik az Oroszország elleni szankciók kiterjesztéséért – írja a Magyar Nemzet.

A Jobbik elnöke az Európai Parlament múlt heti ülését követően azt hangoztatta egy videójában, hogy a szankciók működnek és azokat fokozni kell. – Tehát a szankciók maradnak, a szankciók fokozódnak Oroszországgal szemben. Minden olyan híresztelés, miszerint ezek a szankciók nem működnek, főleg a kremlini propagandát visszhangzó magyar közmédiában meg a Fideszhez köthető médiában látnak napvilágot. Ezek a szankciók működnek, tehát aki egy icipicit is tájékozódik ebben a kérdésben, láthatja, hogy Oroszországot nagyon kemény gazdasági helyzetbe sodorták a szankciók, és ez nagyon helyes így, tehát a szankciókat fokozni kell – fogalmazott Gyöngyösi a Facebook-videójában, amelyben a EP-ülés mellett az Európai Bizottság elnökének a beszédét is értékelte.

Gyöngyösi Márton – és a baloldal – a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett folyamatosan Brüsszelt akarja kiszolgálni. A Jobbik-elnök is több alkalommal agitált a szankciók kiterjesztése mellett. A múlt heti plenáris ülés előtt a Jobbikhoz köthető N1 TV-ben például még annak ellenére is nagyon helyesnek nevezte az Oroszország elleni szankciós politikát, ha az magával vonja a közintézmények fűtésének korlátozását.

Mint ismert, Brüsszel és a magyar baloldal számos szereplője az ukrajnai háború kezdete óta sürgeti az orosz energiahordozók teljes embargóját, ami több európai ország – köztük hazánk – gazdaságára is katasztrofális következményekkel járna, hiszen az orosz földgáznak és kőolajnak még középtávon sincs alternatívája.

Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta, a gáz világpiaci ára épp a Brüsszel által szorgalmazott szankciók következtében ugrott meg, a gázembargó uniós politikusok általi emlegetésére pedig többszörösére drágult. Ennek következtében Magyarországon több közintézmény téli fűtését kell korlátozni, fürdők, sportlétesítmények zárhatnak be, és emelkedett a lakossági földgáz ára is.

A nyugati politikusok azonban továbbra sem hagynak fel a szankciós politikával, legutóbb a liberális, volt belga kormányfő, Guy Verhofstadt szorgalmazta a gáz- és olajembargó bevezetését, azt emlegetve, hogy szolidaritást kell vállalni Ukrajnával, a fűtetlen lakások és Európa szenvedésének árán is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában