Furcsa kettősség

2022.09.13. 07:02

Milliókat nyelt el Gyöngyösi lakástámogatása

Több parlamenti ciklusban is igényelt lakhatási támogatást Gyöngyösi Márton, noha a politikus mindössze 17 kilométerre él az Országgyűlés épületétől. A bérlés indokolatlanságát 2014-ben maga Gyöngyösi is elismerte, 2018-ban mégis újra élt a támogatás lehetőségével – írja a Magyar Nemzet.

Gyöngyösi Márton

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Talán saját pozitív tapasztalatait kívánja másoknak is átadni a Jobbik azzal, hogy mostanában lakhatási támogatást szorgalmaz.

Gyöngyösi Márton, a párt jelenlegi elnöke ugyanis több ízben is élt az Országgyűlés által biztosított lakástámogatással, dacára annak, hogy a Parlamenttől mindössze 17 kilométerre fekvő Nagykovácsiban él.

A vagyonnyilatkozata szerint a 2010 óta tulajdonosa a fővárosi agglomerációban található településen lévő ingatlannak, ennek ellenére 2014-ben és 2018-ban is igénybe vett egy olyan lakhatási támogatást az Országgyűléstől, amelyet alapvetően azok a képviselők kérhetnek, akik jóval távolabb élnek Budapesttől.

 Az Országgyűlés sajtóirodája lapunkat arról tájékoztatta, hogy Gyöngyösi Márton 2014 januárja és áprilisa között havonta csaknem kétszázezer forint lakhatási támogatásban részesült, míg 2018 novemberétől 2019. június végéig – amikor Gyöngyösi EP-képviselő lett – ez az összeg havonta már 286 ezer forint volt.

A Jobbik akkori frakcióvezetőjeként a politikus ezek szerint hat hónap alatt összesen 1,7 millió forintnyi lakhatási támogatásban részesült úgy, hogy a főváros közvetlen szomszédságában volt lakása.

Az Origo.hu már 2014-ben megkérdezte Gyöngyösit, miért tartott igényt lakásra, mire a politikus – aki egyébként közgazdaságtant tanult és adótanácsadóként is dolgozott – úgy reagált, „meglepődött, hogy ő is a lakásigénylők között van”. Azt mondta, emlékszik rá, hogy „jogi bikkfanyelven, bonyolultan megfogalmazott mondatokban tették fel a kérdéseket arról, kér-e szállodát, kér-e lakást, vagy mindkettőről lemond, és ő 99,99 százalékig biztos abban, hogy ez utóbbinál ikszelt”.

Miért kellene nekem lakás, ha Nagykovácsiban lakom?

 – tette fel a kérdést.

A teljes cikk ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában