Interjú

2022.09.23. 19:16

Robert Fico: nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarország nem jogállam

Határozottan kiállt Magyarország mellett a volt szlovák kormányfő a HírTV-nek adott nyilatkozatában.

Robert Fico

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

Robert Fico interjút adott a HírTV-nek, amelyben többek között megvédte hazánkat az európai támadásoktól. A volt szlovák kormányfő kifejtette, hogy „én soha nem avatkoztam más ország belső ügyeibe, de úgy vélem, hogy a javaslat, miszerint Magyarországtól vonják meg a 7,5 milliárd eurós összegű európai uniós támogatást, nem annak a büntetése, hogy a magyar kormány vagy parlament valamilyen törvényeket vagy határozatokat fogad el”.

Hozzátette, hogy 

én úgy vélem, hogy ezt büntetés azért rótták ki, mert Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően, de ezek az álláspontok nem állak összhangban a tagállamok álláspontjával.

Robert Fico leszögezte, hogy veszélyesnek érzi az Európai Bizottság javaslatát: „Azért mondtam ezt, mert ha valaki – jelen esetben a Bizottság – azt állítja, hogy ma Magyarországon sérült a jogállamiság, akkor kissé nevetnem kell, hiszen mi is történik akkor Szlovákiában: Szlovákiában a börtönökben halnak meg bizonyos személyek, Szlovákiában tanúi lehetünk annak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el. Olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak.”

A teljes interjút szombaton 23 órától lehet majd megtekinteni a HírTV műsorán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában