Forgatókönyv szerint

2023.02.27. 08:30

A CIA bevonásával folytatnak lejárató kampányt az Orbán-kormány ellen

Az NGO-k és az amerikai külügy lejárató kampányt folytatnak az Orbán-kormány ellen, taktikájukkal politikai instabilitást akarnak előidézni Magyarországon – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Gavin Wax.

Gavin Wax, a New York Young Republican Club elnöke beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Gavin Wax tavaly felszólalt a CPAC Hungaryn, a konzervatívok nemzetközi seregszemléjén Budapesten. Ezzel kezdődött a New York-i fiatal republikánusok klubjának és az Alapjogokért Központnak az együttműködése. Mint a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, Orbán Viktor támogatói, többször kifejezték szolidaritásukat a politikájával kapcsolatban, és tavaly neki ítélték a John Foster Dulles-díjat. 

A New York-i fiatal republikánusok klubjának elnöke azért tartja fontosnak a CPAC-et Budapesten, mert Európában a magyarországi az első, és más vonatkozásban is talán a legfontosabb. Itt olyan ország a házigazda, amelynek tényszerű politikai változásokat végrehajtó konzervatív kormánya van. Gavin Wax szerint Magyarország megoldásokkal is szolgál a Nyugat problémáira, a tömeges migrációra, a nyitott határokra, a globalizáció problémáira, a kultúráéra, a baloldalnak a Nyugat hagyományos, zsidó-keresztény értékei ellen indított támadására, a woke-ideológia és a transzgenderizmus előretörésére. Ezekkel a Nyugatnak mindenütt szembe kell néznie, de nagyon kevés országnak sikerült egyelőre hatásos konzervatív ellentámadást indítania velük szemben.

Magyarország ebben egyedülálló, és reményt, ösztönzést ad másoknak. Az amerikai republikánusok is úgy tekintenek rá, mint követendő konzervatív-populista modellre.

 

Gavin Wax a Newsweek hírmagazinban a minap „paprikaforradalomként” írt arról: a Biden-kormány emberei, köztük David Pressman nagykövet vagy Samantha Power, a USAID „pénzosztó ügynökség” itt járt vezetője olyasmire bujtogatnak, mint amivel korábban Ukrajnában elérték a céljukat. A New York-i fiatal republikánusok klubjának elnöke úgy látja, a washingtoni külügyminisztérium, a USAID és az itteni amerikai nagykövetség számos embere igyekszik olyan környezetet teremteni, amelyben végbe is mehet.

A Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA bevonásával – nem szövetségesek esetében – már régóta begyakorolt forgatókönyvről van szó. De most már beavatkoznak egy olyan ország belügyeibe is, amely az Egyesült Államok NATO-szövetségese – ez teljességgel helytelen. Nem diplomataként, hanem ideológiailag, aktivistaként lépnek fel, mert Magyarországot ideológiai értelemben nem tekintik szövetségesnek.

Lejárató kampányt folytatnak az Orbán-kormány ellen, taktikájukkal politikai instabilitást akarnak előidézni. Nagyon elmosódott a határvonal a magyarországi nem kormányzati szervezetek, az NGO-k és az amerikai külügy között. Egyes embereik összehangolják a tevékenységüket egy politikai terv előmozdítására – mondta a lapnak Gavin Wax.

A teljes interjút itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában