Elismerés

2023.05.26. 20:00

Karikó Katalin és Tom Hanks is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől

Karikó Katalin magyar biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és Tom Hanks kétszeres Oscar-díjas színész is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől csütörtökön.

MW

A művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész (k) és a tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztõje (b) a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Massachusetts állambeli Cambridge-ben 2023. május 25-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Steven Senne

A Massachusetts állambeli Cambridge-ben található oktatási intézmény hagyományos diplomaosztó ünnepség keretében adta át a címeket a talárba öltözött és kalapot viselő új díszdoktoroknak. 

HANKS, Tom; KARIKÓ Katalin
A tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztõje és a mûvészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Massachusetts állambeli Cambridge-ben 2023. május 25-én
Fotó: C. J. Gunther / Forrás: MTI/EPA

Az elismerést Tom Hanks, Karikó Katalin, Jennifer Doudna amerikai vegyész, a 2020-as kémiai Nobel-díj nyertese, David Levering Lewis Pulitzer-díjas amerikai történész, Hugo Noé Morales Rosas, a Radio Bilingüe latin-amerikai közszolgálati rádióhálózat vezérigazgatója, a társadalom peremére szorult emberek szószólója, valamint Michael Glenn Mullen, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának egykori elnöke vehette át.

Hanks az amerikai elit egyetem idei végzőseinek diplomaosztó ünnepségén beszédet is mondott, amelyben az igazságért folytatott küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Felszólította hallgatóságát, hogy a közönyösség helyett álljanak ki "mindenki szabadságáért".

A nagy amerikai egyetemek diplomaosztóin szokás, hogy politikusok vagy más hírességek beszédet mondanak a végzősöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában