Tragédia

2023.06.14. 11:46

Meglőtt egy tanárt egy általános iskolai diák Boszniában (videó)

Súlyosan megsebesített egy általános iskolai tanárt egy diák szerdán az északkelet-boszniai Tuzla melletti Lukavacon - közölte a Dnevni Avaz című boszniai hírportál.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pixel-Shot

A lövöldözés tényét megerősítette a település polgármestere is, aki közölte, egyetlen diák sem sebesült meg a támadásban. Edin Delic hozzátette: 

több sebesült is van, de egyikük sem gyerek. 

A polgármester arra kérte a szülőket, hogy nyugodjanak meg, és ne keltsenek pánikot, nehéz nap ez az iskola és a település számára.

A helyi média arról ír, hogy kora reggel rántott fegyvert egy boszniai oktatási intézményben az egyik diák. A lukavaci általános iskola egyik tanárára lőtt rá az elkövető. 

A pedagógus állapota súlyos, az életéért küzdenek az orvosok

A Dnevni Avaz értesülései szerint a tanárokra egy fiatalkorú fiú, az iskola korábbi diákja lőtt rá, akit rossz magaviselete miatt tanácsoltak el az iskolából. Úgy tudni, hogy 

több lövést adott le a diákokra is, és csak a szerencsének köszönhető, hogy senki más nem sérült meg.

A fiút a rendőrség elfogta.

Nem ez az első eset

Nem ez az első eset, hogy iskolai lövöldözés történt a Balkánon. 

Május elején egy belgrádi iskolában egy 13 éves fiú apja pisztolyával megölte nyolc társát és az iskolaőrt, valamint egy tanárt és további hat diákot megsebesített. 

A fiatalkorú fiút a rendőrök elfogták. 

Szerbiában ezt követően leállítottak az iskolaévet, és több héttel a tanév hivatalos vége előtt lezárták a gyerekek jegyeit. Jelenleg csak pótórákat és egyéb aktivitásokat tartanak az iskolákban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában