Kihelyezett Sándor-palota

2023.06.26. 19:30

Novák Katalin Nógrád vármegyébe látogatott

Nógrád sorrendben az ötödik vármegye, amelyet meglátogat, legutóbb Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében tett látogatást.

MW

Novák Katalin köztársasági elnök a Nógrád vármegye helyzetérõl tartott egyeztetésen az alsópetényi Prónay-kastélyban 2023. június 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn Nógrád vármegyébe látogatott, amelynek során Alsópetényben találkozott a vármegyei vezetőkkel és országgyűlési képviselőkkel is.

A találkozón áttekintették a nógrádiakat leginkább foglalkoztató kérdéseket, majd az államfő fogadta az arab országok Magyarországra akkreditált nagyköveteit, misszióvezetőit, jelezve, hogy az államfői diplomáciában nemcsak Budapest adhat helyet ilyen tevékenységnek, hanem vidéki települések is.

A megbeszélésen a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, valamint energiabiztonsági és demográfiai kérdésekről volt szó.

A vármegyei látogatáson - a meghirdetett úgynevezett "kihelyezett Sándor-palota" eseményen - az államfő munkavégzése is kitelepül, így hivatalos határozatokat is hoz Alsópetényben.

Balassagyarmaton az államfő megkoszorúzta a Civitas Fortissima-emlékművet. A köztársasági elnök ellátogatott a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba is, ahol olyan gyermekeket gondoznak, akik ideiglenesen vagy tartósan nem lehetnek a szüleikkel. A nap folyamán elmegy a KRESZ-parkba is, ahol óvodásokkal találkozik. Látogatást tesz majd Szécsényben is, ahol a vármegye egyetlen malmának a munkájával ismerkedik meg.

Nógrád sorrendben az ötödik vármegye, amelyet meglátogat, legutóbb Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében tett látogatást.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában