Érzékenyítés

2023.07.03. 11:02

Védelem helyett genderideológiával támadnák a gyermekeket

Genderideológiával támadnák a kisiskolásokat a Soros által támogatott hazai szervezetek. Két évvel a gyermekvédelmi törvény elfogadása és kicsit több mint egy évvel a gyermekvédelmi népszavazás után a magyar társadalom még mindig egyértelműen elutasítja, hogy a gyerekek az iskolában vagy a médiában olyan tartalommal találkozzanak, amely nem való nekik. Sőt, az elmúlt hónapokban kirobbant pedofilbotrányok csak megerősítették ezt a hozzáállást, és rengetegen követelik, hogy az Országgyűlés még tovább szigorítson a már meglévő szabályokon – írja legújabb bejegyzésében a Tűzfalcsoport.

MW

A gyermekek váltak a genderlobbi szervezeteinek fő célpontjaivá

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Tűzfalcsoport blogfelületén számolt be arról, hogy a magyarországi baloldal már régóta szorgalmazza a gyerekeket célzó társadalmi érzékenyítést.Ezt mutatják a 2010 előtt államilag támogatott, iskoláskorúak számára készített egyes pedagógiai kiadványok is.

Például a „Kiskompasz – Kézikönyv a gyermekek emberi jogi neveléséhez” című 2009-es könyv,

amely a felső tagozatos és középiskolás gyerekek korosztályát tanító pedagógusoknak szóló kiadvány. 

A gyermekkönyv az Európa Tanács és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával készült, Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt.

Az emberi jogok, egyezmények történetén túl olyan témakörök szerepelnek benne, mint például az idegengyűlöleten alapuló diszkrimináció vagy a nemi (gender) alapú megkülönböztetés. 

A magyar kiadás köszönetnyilvánításai között szerepel a projekt gazdájaként az Emberség Erejével Alapítvány, amely egy Pécsett működő, Sorosék által is támogatott szervezet.

A honlapjukon azt írják magukról, hogy az „emberség erejével” kívánják tréningelni tanítványaikat. A szervezet tagjai különböző emberi jogi nevelési programokat üzemeltetnek az identitásról, társadalmi sokszínűségről és előítéletekről szóló önismeretről. A szervezet célja az „emberi jogi nevelés és a demokratikus állampolgárságra nevelés elterjesztése”.

Az érzékenyítő tréningeken gyermekek és felnőttek egyaránt részt vehetnek.

A támogatóik nincsenek feltüntetve, az azonban nem titok, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozta a tanfolyamok indítását. Jelenlegi partnerei között pedig megtaláljuk az Amnesty International Magyarországot, a NANE-t (Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen), a TASZ-t, és még hosszan folytatódik a Soros-lista. 

Nyilván nem mondunk újat: a szervezetek fő szponzora a Nyílt Társadalom Alapítvány. 2017 decemberében az Emberság Erejével Alapítvány 130 millió forintot kapott Soros Györgyéktől.

Ugyanígy a köszönetnyilvánítások között bukkantunk rá az EJHA nevű szervezetre. Az „emberi jogi nevelők hálózata” 

tréningek segítségével a 11-13 évesek számára rendez érzékenyítő képzéseket

 a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, LMBT-jogok tárgykörökben. Az érzékenyítő foglalkozásokon érintett témák túlnyomó többsége egyértelműen jelzi, hogy az „emberi jogi nevelők” tevékenységükkel valójában maguk is a Soros-hálózat részei, akik a magyar Alaptörvény szellemével sem teljesen összeegyeztethető, 

a kiskorúak lelki egészségére nézve is veszélyes tevékenységet fejtenek ki szakmainak és oktatási célúnak beállított tanterveikkel és foglalkozásaikkal.

Az EJHA a többek között egy mesekönyvhöz szánt foglalkozásokkal –ehhez kapcsolódó iskolai oktatási tervként – szeretne propagandisztikus „ismeretterjesztést” a magyar kiskorú gyermekek körében.

A Meseország mindenkié című könyv 17 meséjéhez készített foglalkozásterveket Botzheim György, Lőrincz Noémi és Sztanka Mónika, akik az EJHA tagjai.

A szervezet saját bevallása szerint is „az emberi jogok érvényesüléséért tenni akaró, az oktatás/nevelés területén aktív magánszemélyekből” állt össze. Köszönetet mondtak még a fordítók és lektorok sorában dr. Zeller Juditnak is, aki feltehetően utóbbi minőségben dolgozott a kiadványon, és aki a TASZ senior jogi szakértője. Zeller egyébként már 2020 februárjában egy pécsi rendezvényen arról beszélt, hogy 

egy gyerek csak azért nem tud sztrájkolni, mert nincs munkaviszonya, ezt leszámítva ezzel szerinte semmi probléma nem lenne, „szolidaritásként” részt vehetne a sztrájkban.

Abszolút lehet azon gondolkodni, hogy a gyerekek teljes részvételével, a kiskorúak teljes részvételével lehet ezt az egészet lejátszani

 – mondta Zeller egy helyi újság beszámolója szerint.

A blogbejegyzés folytatása és a teljes írás IDE KATTINTVA érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában