Iskolakezdés együtt!

2023.08.24. 15:12

Ismert emberek is segítettek az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomagjainak összeállításában

Folyamatosan gyűjti az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Posta a pénzadományokat a rászoruló tanulók iskolai felszerelésére. Csütörtökön sajtótájékoztató keretében önkéntesek, ismert emberek segítettek a tanszercsomagok összeállításában Budapesten – írja az MTI.

MW

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei mellett sztárok és bajnok sportolók is bekapcsolódtak a tanszercsomagok összeállításába

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Százöt csomagot állítottak össze Wolf Kati, a kampány arca, Katus Attila sportaerobik világbajnok, Iszak Eszter és Szabados Ágnes műsorvezető, illetve Mezei Léda színésznő segítségével. A csomagokat a Magyar Posta folyamatosan szállítja ki az érintett családoknak.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette:

nagy öröm, hogy idén is sokan álltak a segélyakció mellé, és most, a hajrájában is várják a hívásokat, hogy 2000 gyermeknek tudjanak segíteni a beiskolázásban.

A 1353-as adományvonalat tárcsázók és a Segélyszervezet honlapján adományozók mellett Gáncs Kristóf köszönetet mondott az adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek.

Idén is sokan álltak a segélyakció mellé
Fotó: Fekete Dániel / Forrás: MÖS

Hozzátette:

Jó ütemben halad a segélyakció, így minden esély megvan arra, hogy tanévkezdésig az összes csomag eljusson a gyerekekhez.

Emlékeztetett: a segélyszervezet, a korábbi évekhez hasonlóan, az év többi időszakában is támogatni tudja Kapaszkodó programjának keretében a rászoruló gyerekeket a tanszercsomagokhoz szükséges forrásokon felül beérkező adományokból.

A postások a legkülönbözőbb sorsú családokkal találkoznak, ezért kötelességünknek érezzük, hogy ahol tudunk, segítsünk. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezéséhez már 12. alkalommal csatlakozunk azzal, hogy kézbesítjük a 2000 rászoruló kisdiák vadonatúj, személyre szabott, minőségi tanszereit

– mondta Molnár Márta, a Magyar Posta Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője.

A csomagokat a Magyar Posta folyamatosan szállítja ki az érintett családoknak
Fotó: Fekete Dániel / Forrás: MÖS

Az eseményen felhívták a figyelmet arra, hogy a gyűjtéshez a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, illetve a 1353-as adományvonalon (egy hívás 500 forint) lehet csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában