Szent István-nap

2023.08.20. 08:21

Orbán Viktor: Isten éltessen, Magyarország! (videó)

– Ha magyar vagy, akkor te egy hivatással születtél meg. Neked van egy küldetésed. Az a dolgod, hogy ez a sziget, ez a nyelvi, kulturális nagyszerű sziget, Magyarország és a magyar kultúra ne tűnjön el a föld színéről – fogalmazott a miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban.

MW

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

A miniszterelnök kiemelte, hogy rajtunk kívül ezt senki más nem tudja fenntarani, ez a magyarok dolga és ha magyarnak születtünk, akkor az nem egy szerencse vagy balszerencse, nem egy lutri.

Úgy jöttél világra, hogy van küldetésed. Ha ezt megértik a magyarok – van aki ezt szigorúbban veszi, van aki lazábban, van aki viccesebben, van aki patetikusabban – de hogyha ezt minden magyar megérzi, hogy ő egy nagy folyamatnaka  része, ami több mint ezer éves történelmi folyamat, és az ő gyermekei is, meg az unokái is ennek a folyamatnak lesznek a részei, akkor szép. Ha ezt megérzik a magyarok, akkor jó születésnapunk volt

 – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában