Biztonság

2023.08.19. 09:08

Szent István-napi programok: az operatív törzs folyamatosan figyeli az időjárás alakulását

Nyugodt körülmények közt, rendben zajlottak pénteken a Szent István-napi programok Budapesten, már az első nap több tízezer látogatót fogadtunk a helyszíneken – közölte Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombat reggel a Facebook-oldalán.

MW

A Takáts Tamás Blues Band a Szent István napi programsorozathoz kapcsolódó RetroTabánkoncerten 2023. augusztus 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a bejegyzésében hozzátette: a rendezvénysorozat szombaton is folytatódik, 14 helyszínen több mint 200 programmal várják az érdeklődőket.

Emlékeztett: 

ma kezdődik Magyarország és Közép-Európa legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság, ami miatt a korábban kialakult rendhez képest alapvető változások lesznek a közlekedésben.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint a reggeli órákban Budapesten és térségében komolyabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. 

Kérjük, hogy mielőtt útnak indulna, tájékozódjon az aktuális időjárási és közlekedési információkról

– írta az operatív törzs vezetője.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: 

a Szent István-napi rendezvénysorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és amennyiben indokolt, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

Bármilyen, a programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről a közvéleményt azonnal tájékoztatjuk – írta Kovács Zoltán.

Több tucat koncerttel és előadással várják az érdeklődőket szombaton

Az ország legnagyobb nemzeti ünnepének második napján, szombaton is több tucat koncerttel és előadással várják az érdeklődőket - közölték a szervezők szombat reggel az MTI-vel.

Azt írták, az ünnep változatos műsorkínálatának egyik hagyományos és egyre népszerűbb eleme Magyarország tortájának és cukormentes tortájának bemutatása, majd ünnepélyes felszeletelése a Magyar Ízek Utcájában (11.00). Ugyanitt Ötödik Évszak (19.00), majd Mystery Gang (20.00) koncertet élvezhetnek az idelátogatók.

A Csárdafesztiválon Lugosi Katalin nótaénekes, Buday Sándor és Zenekara lép fel (13.00), valamint az esti órákban Pál István Szalonna és Bandája koncert is lesz.

A hamisítatlan fesztiválérzést ezúttal is az olyan izgalmas zenei rendezvények hozzák, amilyen a Retro Tabán, ahol a hagyományos pop- és rockzene kedvelői három kiemelkedő előadóval találkozhatnak: Hevesi Tamással kezdődnek a koncertek (18.00), majd az Ismerős Arcok (19.00) lép színpadra, végül Demjén Ferenc (20.00) zárja az estét.

HORVÁTH Charlie
A közönség Charlie (Horváth Károly) a Szent István napi programsorozathoz kapcsolódó Retro Tabán koncertjén 2023. augusztus 18-án
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A fiatal magyar előadókat felvonultató Road Movie Live programjai 16 órától kezdődnek a Műegyetem rakparton, ahol Horváth Tamás (19.00) és a Bagossy Brothers Company (21.00) hozzák hangulatba a közönséget -fogalmaztak a szervezők.

Az elektronikus zene rajongóit a Szabadrét Fesztivál várja, ahol kora délutántól lemezlovasok és koncertek várják az érdeklődőket.

A komolyzene kedvelői a Panorama Classical helyszínén A lábak költészete - Táncok a világ minden tájáról programon és hangszersimogatókon vehetnek részt, este pedig Liszt Ferenc Via Crucis című művének adaptációját élvezhetik a Modern Art Orchestra előadásában (19.00).

A Vigadó Piano rendezvényein kellemes bárzene, zongorára épülő jazz szól majd. A délután filmzenei barangolásokkal indul Pikács Istvánnal, "Játszd újra Sam" címmel (14.00). Este érkeznek New York dallamai Frank Sinatra, Tony Benett korszakának slágereivel
(19.00), utána Bossa nova örökzöldek csendülnek fel (20.00), zárásként pedig Virtuoso Variety Nyári Bernadett (21.00) nemzetközileg elismert hegedűvirtuóz lép a közönség elé.

A közleményben kitértek arra is, hogy a rendezvénysorozat részeként idén is ingyenesen látogatható az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, ahol szombaton különleges népzenei koncertek sorozatát, többek között a Tatros Együttes (14.00), Tímár Sára és zenekara (16.00), valamint a Kerekes Band akusztik produkcióját (20.00) nézheti meg a közönség.

A részletes augusztus 19-i program, az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos információkkal együtt a szentistvannap.hu weboldalon és a Szent István Nap mobilapplikációban érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában