Tiltott finanszírozás

2023.09.07. 09:29

Alapjogokért Központ: tovább gurulnak a dollárok, Karácsony korábbi embere ismét akcióban

A 2022-es országgyűlési választást megelőzően a 3,2 milliárd forintnyi dollárt hazánkba gurító Action for Democracy újabb támogatásokról szóló közlése nyomán nyilvánvalóvá vált: az önkormányzati és európai parlamenti választás kampányidőszakában is finanszíroznák a magyarországi baloldalhoz köthető szervezeteket. Soros és az amerikai baloldal nem megy sehová, továbbra is ránk akarják kényszeríteni az akaratukat - olvasható az Alapjogokért Központ legfrissebb elemzésében, amely részleteit csütörtökön közölték az MTI-vel.

MW

Korányi Dávid a nyílt társadalom hálózatában fontos pozíciókat tölt be

Forrás: Wikipedia

Fotó: Újpesti Meteor

Az elemzésben az áll, hogy a "bukott főpolgármester külföldi jobbkeze", a nyílt társadalom hálózatában fontos pozíciókat betöltő Korányi Dávid által irányított, Egyesült Államokban működő egyesület saját honlapján jelentette be, hogy három magyarországi szervezetet részesítenek támogatásban, értelemszerűen ezek mindegyike az ellenzék holdudvarába tartozik.   

Úgy folyatták, hogy a Magyar Civil Összefogás a 2019-es önkormányzati, és a tavalyi országgyűlési választást megelőző baloldali "előválasztási matiné" rendezésében is szerepet vállaló Magyar György miatt lehet ismerős.   

Megjegyezték, hogy a legutóbbi helyhatósági megmérettetésre hasonló modellben készült az ellenzék, mint a tavalyi országos szintűre.   

Főpolgármester-jelöltjük mögött egy "mikroadományokat" gyűjtő mozgalom állt, a kampányban részt vett a DatAdat, a politikai üzeneteket pedig nagyösszegű hirdetésekkel juttatta el a választókhoz az EzaLényeg nevű propagandamédia. Ennek a szervezeti felépítésnek volt tehát részese Magyar György is - írták.   

A 2021-2022-es kampányban a már bejáratott felállásban futottak pályára az "idegen zsoldba" szegődött politikai erők, és a hírhedt ügyvéd sem hiányzott soraikból - írták.   

Az általa felügyelt előválasztáshoz kapcsolódó legemlékezetesebb hír az volt, hogy az átvert szavazók helyett Bajnai Gordon üzenete döntötte el, hogy végül Márki-Zay Pétert állították ki miniszterelnök-jelöltként.   

A Magyar Györgyhöz köthető szervezetet, állítása szerint, az Action for Democracy azért támogatja, hogy mérsékelje a magyarok "közéleti részvétel iránti széles körű apátiáját".   

Úgy tűnik, megfeledkeztek a tavalyi választás kimagasló részvételi adatairól, vagy egyszerűen csak nem értették meg, hogy a választók nem a közéleti szerepvállalást utasítják el, hanem a háborúpárti baloldalt

- fogalmaztak az elemzésben.   

Azt írták, hogy a korábbi tapasztalatok alapján Korányiék közleményét érdemes erős fenntartással kezelni: 

a támogatottak köre a valóságban szélesebb is lehet, összegeket pedig nyilvánvalóan most sem közöltek.   

Emlékeztettek, hogy Karácsony Gergely 99 Mozgalmát tévedésre hivatkozva távolították el honlapjukról, miután kipattant a külföldi befolyásszerzésről szóló botrány, ám végül a titkosszolgálat összefoglaló jelentéséből kiderült, hogy a főpolgármester szervezete mégis kapott ismeretlen forrásból mintegy félmilliárd forintot, melynek 70 százaléka euróban és fontban érkezett.   

Az Action for Democracy 2022-es beszámolójában megjelent információk szintén óvatosságra intenek, ebből ugyanis valamilyen oknál fogva "kifelejtették" a Bajnai Gordonhoz ezer szálon kötődő DatAdatot, amely a rendelkezésre álló információk szerint közvetlenül 148 millió forintnyi bevételre tett szert Korányiéktól, ráadásul központi szerepet játszott az ellenzéki kampányban, így a guruló dollárok túlnyomó része náluk kötött ki - fejtették ki.   

"Bár nyilvánvaló, hogy az Action For Democracy alapvető célja egy magyarországi háborúpárti bábkormány hatalomba segítése volt, kisebb beavatkozásokra más országokban is vállalkoznak. A már említett beszámolójuk szerint az előző évi forrásaik nagyjából 80 százalékát hazánkban használták fel, ugyanakkor többek között Olaszországban és Brazíliában is megjelentek. Most bevallásuk szerint - az Európa jövője szempontjából sem mellékes törvényhozási választásoktól nyilvánvalóan nem függetlenül - Lengyelországra és Szlovákiára kívánnak fókuszálni" - áll az elemzésben.   

A két visegrádi államban zajló kampány eddig is ontotta a globalista érdekérvényesítésre utaló jeleket, és az amerikai baloldali körökhöz tartozó szervezet megjelenése is ezt a képet erősíti - tették hozzá.   

Az elemzés szerint a dokumentumokban azok az "álszent", választási részvétel szélesítéséről, polgárok bevonásáról, kirekesztés elleni küzdelemről szóló kommunikációs panelek sorakoznak, amelyeknek valódi értelmét hazánkban bárki megismerhette a Nemzeti Információs Központ jelentéseiből.   

"Egyértelmű tehát, hogy azok a hírek, melyek szerint a nyílt társadalom hálózata elhagyja a kontinensünket, és ezután inkább az Egyesült Államokra koncentrál, legfeljebb egy rosszul sikerült dezinformációs kampány részei lehettek. Az Action for Democracy bejelentése annak az időközben Alex Soros által is leírt stratégiaváltásnak a lenyomata, amely szerint az amerikai progresszív körök és a Soros-birodalom nem csökkentik európai tevékenységüket, sőt, az eddigieknél nagyobb erővel koncentrálnak a hazánkat is magában foglaló térségre" - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában