Világos beszéd

2023.09.27. 14:34

Kocsis Máté alaposan megválaszolt Gulyás Mártonnak

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a közösségi oldalán válaszolt Gulyás Mártonnak, a Partizán vezetőjének, aki korábban egy vitára invitálta a műsorába. "A svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett. Komoly diplomáciai feszültséget szít a két ország között a maguk 10 perces kis hamissága" – írta Kocsis Máté, aki alaposan megindokolta, hogy miért utasítja vissza a meghívást, és egyértelművé tette, hogy ahogy eddig, úgy ezután sem vesz részt Gulyás műsorában.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

"Az a műsor szégyen, az abban foglalt hazugságok, rosszindulatú sugalmazások itthon helyükön kezelhetők, külföldön azonban sértik Magyarország érdekeit. 

Az a műsor hazánkat egy másik európai ország polgárai számára hamis színben tünteti fel, s Ön ebben örömmel vett részt, sőt, – egyfajta előremenekülésként – most is azt mondja, fenntartja az ott elmondottakat. 

Kérem tehát, ne csodálkozzon azon, ha mindezt még jó néhányszor felemlegetjük majd" – írta Facebook-bejegyzésében Kocsis Máté. 

Úgy fogalmazott, hogy

Ha egy csepp tisztesség (és bátorság) szorult volna a műsor készítőibe, akkor nem a legádázabb politikai ellenfeleinknek tekinthető brüsszeli liberális politikusokat szólaltatták volna meg, mint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini, vagy nem a jelenlegi magyar kormányt végletesen gyűlölő amerikai dollármilliárdos, Soros György egyetemi beosztottját kérdezték volna, sőt, –tovább megyek – akkor nem önt, mint az itthon egyik legismertebb liberális propagandistát kérték volna megszólalásra.

Arra is kitért, hogy Gulyás azért hívta meg őt a műsorába, hogy "személyesen világítsa meg, kik azok az úgynevezett álcivilek, akik veszélyt jelentenek Magyarország önrendelkezésére. Nagyon fontos kérdések és akkor még a svéd NATO-csatlakozásról nem beszéltünk.”

Nos, ha figyelte a sajtótájékoztatómat (még az ön által tett meghívás előtt), láthatta, külön kitértem arra, hogy elsőként mindig az érintettek szokták izgatottan megkérdezni, hogy vajon kik azok az álcivilek, kikre gondol a kormány, amikor külföldről finanszírozott szervezetekről beszél.

A svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett. Komoly diplomáciai feszültséget szít a két ország között a maguk 10 perces kis hamissága

– válaszolta Kocsis Máté, aki világossá tette, hogy "ahogy eddig sem, ezután sem fogadok el meghívást az ön műsorába, ugyanis nem érezném jól magam, ha akár csak egyetlen ember is miattam nézné." 

Ön propagandista, abból is a tehetségesebbek közül való. Jól és ügyesen csomagolja be valós politikai céljait, de sokszor mégis áttetsző ez a lepel, ezért kérem ne várja, hogy asszisztáljak mindehhez. Se most, sem a jövőben.

– zárta bejegyzését a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában