Eldőlt

2023.12.21. 14:12

Döntött a Kúria: Karácsony Gergely nem kap mentességet a szolidaritási adó megfizetése alól

Döntött a Kúria: Karácsony Gergely nem kap mentességet a szolidaritási adó megfizetése alól – írta közösségi média oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Megjegyezte: miután a Fővárosi Ítélőtábla által megítélt azonnali jogvédelem lejárt (október 17-én), a Kúria ezen felül még hatályon kívül is helyezte az Ítélőtábla határozatát.

A Kúria teljes egészében elfogadta a Kincstár fellebbezésében leírt indokokat, azaz a Kincstár ezidáig teljesen jogszerűen szedte be a főváros adótartozását.

Karácsony Gergelyt tehát bírósági végzés szerint ideiglenesen sem illeti meg védelem az adófizetés alól, be kell tartania a törvényeket, és meg kell fizetnie a szegényebb településeket segítő szolidaritási hozzájárulást – zárta Facebook posztját a pénzügyminiszter.

Fidesz: Karácsony Gergely 2 milliárd 175 millió forinttal tartozik a Budapest-bérlet fenntartásáért

Karácsony Gergely főpolgármester 2 milliárd 175 millió forinttal tartozik a Budapest-bérlet fenntartásáért, vagyis azért, hogy a fővárosiak a HÉV-vonalakat, valamint az agglomerációs buszjáratokat is igénybe vehetik BKK-bérlettel – írta a Fidesz fővárosi szervezete a Facebook-oldalán csütörtökön.

Kiemelték: aki nem fizet, annál előbb-utóbb kikapcsolják a szolgáltatást, legyen szó gáz-, villany- vagy internetszámláról. Ez így működik a világon mindenhol – jegyezték meg.

Talán, „ha nem osztották volna szét a budapestiek pénzét a haverok között” és vitték volna csődbe a fővárost, akkor most lenne miből kifizetni a számlát, és nem a budapestieken kellene elverni a port – fogalmaztak. Hozzátették: „még egy feladat, amit Karácsony Gergely nem tudott elvégezni, de a kormányra mutogatás továbbra is jól megy neki”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában