Az Igazság órája

2024.02.11. 10:10

Polgárháború Amerikában? (videó)

Nagyon veszélyes, hogy a hatalmon lévő demokrata rezsim börtönbe akarja záratni republikánus kihívóját.

MW

Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Egyértelmű, hogy az Egyesült Államokban a jobboldal nagy többséggel Donald Trumpot szeretné jelölni elnöknek, és az is egyértelmű, hogy jelenleg kormányváltó hangulat van az USÁ-ban, bár az még kiderül, hogy ez fennmarad-e a novemberi választásokig – mondta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Szikra Levente. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője hozzátette: 

a demokratáknál nem látni olyan politikust jelenleg, aki egyértelmű alternatívája lehetne az egyre inkább öregkori leépüléssel küzdő Joe Bidennek.

Brezsnyev idejében az amerikaiak nevettek a szovjeteken, de most hasonló folyamatok játszódnak le a demokrata pártban

 – vélte Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. Ahogy mindenki tudta Brezsnyevről, hogy alkalmatlan a Szovjetunió vezetésére egészségi állapota okán, ugyanúgy tudja minden demokrata, hogy Joe Biden alkalmatlan az Egyesült Államok vezetésére. Ahogy a Szovjetunió kommunista klánjai nem tudtak megegyezni arról, hogy hogyan tovább, kire cseréljék le Brezsnyevet, úgy most a különböző klánok a demokrata pártban képtelenek egymással megegyezni abban, hogy kire cseréljék le Joe Bident – fejtette ki.

Beláthatatlanok a következményei a déli határon kialakult válsághelyzet miatt a Texas állam és a szövetségi kormány között kialakult vitának

 – mondta Szikra Levente. 

Vagy Texas és a republikánusok hátrálnak meg, vagy az amerikai alkotmányos berendezkedés kerül nagy kihívás elé – tette hozzá. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a bevándorlási válság mennyire kikerült a kontroll alól az Egyesült Államokban.

Abból, ami most történik Texasban még nem lesz polgárháború, ez csak egy tünete annak, hogy az Egyesült Államok már hosszú évek óta a hideg polgárháború állapotában van

 – mondta Koskovics Zoltán. 

Az sem tesz jót a helyzetnek, hogy az amerikai demokrata rezsim mindenáron börtönbe akarja záratni az ellenzék vezetőjét, az elnök republikánus kihívóját. Én ezt sokkal veszélyesebbnek tartom 

– jelentette ki a geopolitikai elemző.

Az Igazság óráját itt nézhetik meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában